Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
41 bytes eliminats ,  21:10 16 jun 2022
Llínea 940: Llínea 940:     
=== Artesania ===
 
=== Artesania ===
[[Archiu:Porron cuba.JPG|200px|thumb|Botija tipica cuba]]
+
En Cuba, els artesans en gran nivell en les seues obres s'agrupen com membres de l'Associació Cubana d'Artesans Artistes (ACAA)<ref>[http://www.acaa.cult.cu/ Associació Cubana d'Artesans Artistes]</ref> en el qual cas reben un carnet d'acort a la seua manifestació i aprovació de l'eixecutiu nacional, integrat per destacats artesans i artistes de la plàstica cubana. D'esta forma queda garantisat la comercialisació i promoció de les seues obres a través d'Institucions Culturals, com el Fondo Cuba de Bens Culturals,<ref>[http://www.cnap.cult.cu/insti2f.html Fondo de Bens Culturals]</ref> que organisen i promouen events dins del país i en l'exterior. Estos artesans laboren de forma independent en les seues propis tallers i són recolzats per la direcció política i econòmica del país, se'ls considera com [[creadors artístics]].
En Cuba, els artesans en gran nivell en les seues obres s'agrupen com membres de l'Associacio Cubana d'Artesans Artistes (ACAA)<ref>[http://www.acaa.cult.cu/ Asociacion Cubana d'Artesans Artistes]</ref> en cuyo cas reben un carnet d'acort a la seua manifestacio i aprovacio de l'eixecutiu nacional, integrat per destacats artesans i artistes de la plastica cubana. D'esta forma queda garantisat la comercialización i promoció de les seues obres a través d'Institucions Culturals, com el Fondo Cuba de Bienes Culturals,<ref>[http://www.cnap.cult.cu/insti2f.html Fondo de Bienes Culturals]</ref> que organisen i promouen events dins del país i en l'exterior. Estos artesans laboren de forma independent en les seues propis tallers i són recolzats per la direccio politica i economica del país, se'ls considera com [[creadors artistics]].
     −
La [[artesania]] es variada, agrupant-se en set manifestacions artistiques i s'ha vinculat estretament al desenroll del [[turisme]] Internacional, ademés del mercat Nacional, jugant un paper important, en el rescat de la [[identitat nacional]], puix l'esforç ha segut dirigit a recrear artisticament els nostres valors, costums populars i cubanía, en els seus dissenys, materials amprats, ademés de generar aporte economic al desenroll del país, els artesans realisen obres d'excelent calitat demostrant una gran mestrage en l'ofici, molts d'ells han rebuts distints merits nacionals i internacionals, que ho fan ser Grans artesans. Son fidels exponent de la cultura cubana.
+
La [[artesania]] es variada, agrupant-se en set manifestacions artístiques i s'ha vinculat estretament al desenroll del [[turisme]] Internacional, ademés del mercat Nacional, jugant un paper important, en el rescat de la [[identitat nacional]], puix l'esforç ha segut dirigit a recrear artísticament els nostres valors, costums populars i cubania, en els seus dissenys, materials amprats, ademés de generar aporte econòmic al desenroll del país, els artesans realisen obres d'excelent calitat demostrant una gran mestrage en l'ofici, molts d'ells han rebuts distints mèrits nacionals i internacionals, que ho fan ser Grans artesans. Son fidels exponent de la cultura cubana.
   −
La seua maxima representacio artistica dins del país, es La [[Fira]] Internacional d'Artesania (FIART)<ref>[http://www.fiart.cult.cu/pagines/fiart08.htm Fiart]</ref> que se celebra en el més de decembre de cada any, a on s'otorguen els premis ''FIART'', ''Sagell d'Excelencia'', ''L'Obra de la Vida'', i en edicions anteriors, ''Premi de la [[Unesco]]''. Esta fira es convocada pel [[Centre Nacional de Desenroll de l'Artesania]], en conjunt en atres institucions del país, Cuba otorga la vicepresidencia d'artesania per a America llatina i el Carip, a on cada any sumen el numero d'artesans en la calitat de les seues obres, quedant un poc arrere sense perdre de vista el caracter repetitivo de les mateixes, devenint aixina en una [[artesania artistica]], representativa dins de les [[Arts plastiques]].
+
La seua maxima representacio artistica dins del país, es La [[Fira]] Internacional d'Artesania (FIART)<ref>[http://www.fiart.cult.cu/pagines/fiart08.htm Fiart]</ref> que se celebra en el més de decembre de cada any, a on s'otorguen els premis ''FIART'', ''Sagell d'Excelència'', ''L'Obra de la Vida'', i en edicions anteriors, ''Premi de la [[Unesco]]''. Esta fira es convocada pel [[Centre Nacional de Desenroll de l'Artesania]], en conjunt en atres institucions del país, Cuba otorga la vicepresidència d'artesania per a Amèrica llatina i el Caribe, a on cada any sumen el número d'artesans en la calitat de les seues obres, quedant un poc arrere sense perdre de vista el caràcter repetitiu de les mateixes, devenint aixina en una [[artesania artística]], representativa dins de les [[Arts plàstiques]].
    
== Referències ==
 
== Referències ==

Menú de navegació