Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
401 bytes afegits ,  10:04 20 jun 2022
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
La '''Dansa dels Arquets''' és una de les danses que integren la cavalcata del [[Corpus]] de [[Valéncia]]. També podem vore representacions d'esta dansa en atres llocs de l'antic [[Regne de Valéncia]] com por ser [[Ontinyent]]
+
[[File:Danzacorpus.jpg|thumb|250px|Dansa dels Arquets]]
   −
El seu orige lo trobem en l'any [[1846]] quan es produïx una reorganisació, i s'otorga a les danses infantils un major protagonisme. La dansa simbolisa l'alegria per la participació dels llauradors en la Festivitat del Corpus.   
+
La '''Dansa dels Arquets''' (antigament de poloneses), és u dels balls que se realisen en la [[Processó del Corpus Christi|Processó del Corpus]] e Valéncia. També podem vore representacions d'esta dansa en atres llocs de l'antic [[Regne de Valéncia]] com por ser [[Ontinyent]]
   −
Este grup l'integren huit chiquetes vestides de pastoretes eixecutants també la nomenada dansa dels Poloneses. El nom li ve dels arcs florals que s'utilisen per a conseguir diversos efectes coreogràfics en els diferents passos del ball.  
+
És una dansa tradicional en la festivitat del [[Corpus]] de la [[Comunitat Valenciana]], responsabilitat de l'Associació Amics del [[Corpus]] de [[Valéncia]] que manté la tradició gremial.
    +
La dansa es realisada per un grup de chiquetes vestides de pastoretes en un barret de palla en el cap en flors, fent us d'uns arcs florals per a conseguir efectes coreogràfics. El seu significat és representar l'alegria per la participació dels llauradors en la festa del Corpus.
 +
 +
== Vore també ==
 +
* [[Cultura Valenciana]]
 +
* [[Corpus Christi]]
 +
* [[Processó del Corpus Christi]]
 +
* [[Processó del Convit]]
 +
* [[Dansa de la Moma]]
 +
* [[Dansa de la Magrana]]
 +
* [[Dansa dels Nanos]]
 +
* [[Dansa dels Pastorets]]
 +
* [[Les Roques]]
 +
* [[Casa de les roques]]
    
==Enllaços externs==
 
==Enllaços externs==
Llínea 11: Llínea 24:     
[[Categoria: Cultura Valenciana]]
 
[[Categoria: Cultura Valenciana]]
 +
[[Categoria:Corpus]]
 
[[Categoria:Dansa]]
 
[[Categoria:Dansa]]
 
[[Categoria:Danses i balls valencians]]
 
[[Categoria:Danses i balls valencians]]
110 425

edicions

Menú de navegació