Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2129 bytes afegits ,  19:46 24 jun 2009
Pàgina nova, en el contingut: «L' '''Alt Maestrat''' és una comarca de la Comunitat Valenciana (Espanya) situada en la província de Castelló. La seua capital, com a centre admini...».
L' '''Alt Maestrat''' és una comarca de la [[Comunitat Valenciana]] ([[Espanya]]) situada en la [[província de Castelló]]. La seua capital, com a centre administratiu, és el municipi de [[Albocàsser]].

== Geografia ==
La comarca llimita al nort en la comarca de [[Els Ports (Castelló)|Los Ports]], a l'oest en la província de [[Terol]] i al sur en la comarca de [[L'Alcalatén]] i a l'est en el [[Baix Maestrat]] i la [[Plana Alta]].

Es tracta d'una comarca el relleu del qual és prou abrupte i el punt més alt del qual ho trobem en la [[Mola d'Ares]] (1.315 m.). De temperatures fredes a l'hivern, presenta una vegetació de [[pinades]], [[carrasca|carrasques]], [[roures]] i [[sotobosc|sotoboscs]] mediterràneus.

==Llengua==

L'Alt Maestrat està situat dins de l'àmbit llingüístic [[valencià|valencià-parlant]],

==Economia==
Les principals fonts de riquea són l'agricultura de [[secà]] (cereals, raïm i olivera) i la ramaderia [[oví|ovina]] i cria de [[guanyat]]. La comarca té poca indústria. [[Benassal]] és una de les seues poblacions famosa pel balneari de la [[Font d'En Segures]], mentres que [[Albocàsser]], la capital comarcal, és un centre [[agrícola]] de cultius variats.

==Delimitacions Històriques==
{{AP|Història de les comarques valencianes}}

Antigament formaven part d'esta comarca els municipis de [[Atzeneta]], [[Benafigos]], i [[Vistabella del Maestrat]] (que actualment es troben en la comarca de [[L'Alcalatén]]). Esta antiga delimitació apareix en el mapa de comarques de [[Emili Beüt]] ''"Confines naturals del Regne de València"'' publicat l'any [[1934]]. Per la seua banda, el municipi de [[Vilafranca]] sempre ha format part tradicionalment de la comarca de [[Els Ports|Los Ports]], pero la delimitació comarcal de la [[Generalitat Valenciana]] de 1987, la ([[història de les comarques valencianes|DHT-Demarcacions territorials homologades]]), va ubicar el municipi en l'actual comarca de l'Alt Maestrat.

== Veja's també ==
* [[comarques de la Comunitat Valenciana]]

{{Comarques de la Comunitat Valenciana}}
[[Categoria:Comarques de la Comunitat Valenciana]]
2012

edicions

Menú de navegació