Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
4 bytes afegits ,  18:57 20 jul 2022
Llínea 6: Llínea 6:  
   
 
   
 
== Història ==
 
== Història ==
El [[20 de febrer]] de l'any [[1274]], el Rei [[Jaume I d'Aragó]], en el seu afany d'afiançar la conquista Valéncia, va decidir construir una Vila a escassa distància de [[Burriana]], llavors ocupada pels moros, en un lloc estratègic de gran importància per trobar-se en les proximitats de la [[Via Augusta]] i del [[Riu Millars]]. Aquella primera vila migeval es llimitava a un recint de forma rectangular amurallat i disponia d'un carrer central en direcció nort-sur i una atra d'est-oest en l'intersecció del qual es va situar la Plaça de la Vila (Plaça Major). A pesar de que la seua economia va estar basada fins a inicis del passat sigle, en l'agricultura; en l'actualitat gràcies a les seues importants indústries, s'ha convertit en la segona població (en número d'habitants) de la [[província de Castelló]] i és coneguda en la major part del món pel seu equip de [[fútbol]] que milita en la primera divisió del fútbol espanyol i les seues importants empreses relacionades en la ceràmica.
+
El [[20 de febrer]] de l'any [[1274]], el Rei [[Jaume I d'Aragó]], en el seu afany d'afiançar la conquista Valéncia, va decidir construir una Vila a escassa distància de [[Borriana]], llavors ocupada pels moros, en un lloc estratègic de gran importància per trobar-se en les proximitats de la [[Via Augusta]] i del [[Riu Millars]].
 +
 
 +
Aquella primera vila migeval es llimitava a un recint de forma rectangular amurallat i disponia d'un carrer central en direcció nort-sur i una atra d'est-oest en l'intersecció del qual es va situar la Plaça de la Vila (Plaça Major).  
 +
 
 +
A pesar de que la seua economia va estar basada fins a inicis del passat sigle, en l'agricultura; en l'actualitat gràcies a les seues importants indústries, s'ha convertit en la segona població (en número d'habitants) de la [[província de Castelló]] i és coneguda en la major part del món pel seu equip de [[fútbol]] que milita en la primera divisió del fútbol espanyol i les seues importants empreses relacionades en la ceràmica.
    
=== Partides ===
 
=== Partides ===
Llínea 16: Llínea 20:  
*'''Pla Redó'''.
 
*'''Pla Redó'''.
   −
=== Localitats llimítrofs ===
+
==== Localitats llimítrofs ====
Vilarreal llimita en les localitats de [[Almassora]], [[Onda]], [[Bechí]], [[Nules]], [[Les Alqueries]] i [[Borriana]], totes elles de la [[província de Castelló]].
+
Vilarreal llimita en les localitats d'[[Almassora]], [[Onda]], [[Bechí]], [[Nules]], [[Les Alqueries]] i [[Borriana]], totes elles de la [[província de Castelló]].
    
== Demografia ==
 
== Demografia ==

Menú de navegació