Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1324 bytes afegits ,  00:16 16 jul 2009
Pàgina nova, en el contingut: «'''Carpesa''' és una pedania de la Ciutat de Valéncia, situada al nort de la ciutat, en plena comarca de L'Horta Nort. La seua població censada en ...».
'''Carpesa''' és una [[pedania]] de la [[Ciutat de Valéncia]], situada al nort de la ciutat, en plena comarca de [[L'Horta Nort]]. La seua població censada en l'actualitat és de 1.254 habitants. Fon un municipi independent fins l'any [[1900]], any en el qual fon declarada com pedania de la ciutat de Valéncia.

A pesar dels seus pocs habitants, Carpesa se caracterisa per mantindre vives diferents tradicions culturals a lo llarc de la seua història. Eixemple d'açò son les celebracions de festes populars com les [[Falles de Valéncia]], Festes Patronals i l'existència d'associacions culturals, com l'Associació Cultural Taurina ''El Carpesà'', l'''Universitat Popular de Valéncia'', el ''Fogar dels Jubilats'', la ''Banda de música de Tambors i Cornetes'' i el seu ''Club de Hockey''.

U dels principals problemes i reptes als que se enfronta en l'actualitat és la disminució demogràfica i el seu envelliment, com conseqüència de la falta de ajudes per a establir vivendes per a jóvens, els successius impediments per a fer obres públiques, o la falta de desenroll econòmic, tot açò motivat per la rodalia de la pròpia pedania a la Ciutat de Valéncia.

== Referències ==
{{Traduït de|es|Carpesa}}

[[Categoria:Pedanies de la Província de Valéncia]]
[[Categoria:Barris de Valéncia (ciutat)]]
2519

edicions

Menú de navegació