Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
17 bytes eliminats ,  16:25 27 set 2022
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
La '''teologia cristiana''' és la [[teologia]] del conjunt de creències del [[cristianisme]]. Este estudi se centra principalment en els texts del [[Antic Testament]] i del [[Nou Testament]] de la [[Bíblia]] cristiana, aixina com en la [[tradició cristiana]]. Per als cristians, tals creències són considerades «veritats fonamentals». Estos estudis se centren principalment en l'anàlisis del [[Antic Testament|Antic]] i [[Nou Testament]], que duen a realisar una exégesis dels texts, com també argumentacions racionals a partir d'ella. Les teòlogues i teòlecs cristians utilisen la [[exégesis]] bíblica, l'anàlisis racional i l'argumentació. Dins d'esta teologia es troba també la [[teologia històrica]], la [[exégesis|teologia bíblica o exegètica]], la [[teologia sistemàtica]] i la [[teologia pràctica]]. Les i els teòlecs poden mamprendre l'estudi de la teologia cristiana per diverses raons, com per eixemple para:
+
La '''teologia cristiana''' és la [[teologia]] del conjunt de creències del [[cristianisme]]. Este estudi se centra principalment en els texts del [[Antic Testament]] i del [[Nou Testament]] de la [[Bíblia]] cristiana, aixina com en la [[tradició cristiana]]. Per als cristians, tals creències són considerades «veritats fonamentals». Estos estudis se centren principalment en l'anàlisis del [[Antic Testament|Antic]] i [[Nou Testament]], que duen a realisar una exégesis dels texts, com també argumentacions racionals a partir d'ella.  
   −
* ajudar-los a comprendre millor els principis cristians
+
Els teòlecs cristians utilisen la [[exégesis]] bíblica, l'anàlisis racional i l'argumentació. Dins d'esta teologia es troba també la [[teologia històrica]], la [[exégesis|teologia bíblica o exegètica]], la [[teologia sistemàtica]] i la [[teologia pràctica]]. Els teòlecs poden mamprendre l'estudi de la teologia cristiana per diverses raons, com per eixemple para:
* fer [[Religió comparada|comparacions]] entre el cristianisme i atres tradicions
+
 
* [[Apologia cristiana|defendre el cristianisme]] contra objeccions i crítiques
+
* Ajudar-los a comprendre millor els principis cristians
* facilitar les reformes en l'Iglésia cristiana
+
* Fer [[Religió comparada|comparacions]] entre el cristianisme i atres tradicions
* ajudar a la [[Evangelisació|propagació del cristianisme]]
+
* [[Apologia cristiana|Defendre el cristianisme]] contra objeccions i crítiques
* aprofitar els recursos de la tradició cristiana per a fer front a una situació actual o a una necessitat percebuda
+
* Facilitar les reformes en l'Iglésia cristiana
 +
* Ajudar a la [[Evangelisació|propagació del cristianisme]]
 +
* Aprofitar els recursos de la tradició cristiana per a fer front a una situació actual o a una necessitat percebuda
    
La teologia cristiana ha impregnat gran part de la [[cultura occidental]] no eclesiàstica, especialment en l'Europa premoderna, encara que el [[Anex:Cristianisme per país|cristianisme és una religió mundial]].
 
La teologia cristiana ha impregnat gran part de la [[cultura occidental]] no eclesiàstica, especialment en l'Europa premoderna, encara que el [[Anex:Cristianisme per país|cristianisme és una religió mundial]].
    
[[Categoria:Teologia cristiana]]
 
[[Categoria:Teologia cristiana]]
112 461

edicions

Menú de navegació