Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1 byte eliminat ,  11:39 29 set 2022
Llínea 14: Llínea 14:     
== Mort ==
 
== Mort ==
No obstant, quan el jove rei va emmalaltir de [[pigota]] en [[agost]] d'eixe mateix any, Lluisa Isabel ho va cuidar solícitament, exponent-se al contagi, com aixina va ocórrer encara que en distint desenllaç al del seu espós. Als sèt mesos d'haver ascendit al tro, el monarca va morir de pigota en Madrit el 31 d'agost de 1724, en dèsset anys recent complits.
+
No obstant, quan el jove rei va emmalaltir de [[pigota]] en [[agost]] d'eixe mateix any, Lluisa Isabel el va cuidar solícitament, exponent-se al contagi, com aixina va ocórrer encara que en distint desenllaç al del seu espós. Als sèt mesos d'haver ascendit al tro, el monarca va morir de pigota en Madrit el 31 d'agost de 1724, en dèsset anys recent complits.
   −
Este reinat tan curt va ser intranscendent per la seua brevetat i perque, en realitat, no es governava tant des de Madrit (cort de Luis I), quant des del Real Lloc de la Granja (en la localitat segoviana de [[Sant Ildefons]]), l'atra cort paralela de Felip V i de la seua dòna Isabel de Farnesio, puix Luis I s'ocupava únicament de festes en els seus amics. El seu pare va tornar al tro despuix de la seua mort i la reina viuda Lluisa Isabel va ser enviada de tornada a [[França]], ya que la seua estància en Espanya era inútil i gojava de poques simpaties en la Cort espanyola. No varen tindre descendència.
+
Este reinat tan curt va ser intranscendent per la seua brevetat i perque, en realitat, no es governava tant des de Madrit (cort de Luis I), com  des del Real Lloc de la Granja (en la localitat segoviana de [[Sant Ildefons]]), l'atra cort paralela de Felip V i de la seua dòna Isabel de Farnesio, puix Luis I s'ocupava únicament de festes en els seus amics. El seu pare va tornar al tro despuix de la seua mort i la reina viuda Lluisa Isabel va ser enviada de tornada a [[França]], ya que la seua estància en Espanya era inútil i gojava de poques simpaties en la Cort espanyola. No varen tindre descendència.
    
== Vore també ==
 
== Vore també ==
26 841

edicions

Menú de navegació