Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
36 bytes afegits ,  12:13 7 oct 2022
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Carrefour de l'Horloge''' (conegut entre 1974 i 2015 com a ''' Club de l'Horloge''') és un ''[[think tank]]'' [[Lliberalisme nacionaliste|nacional-lliberal]] de [[extrema dreta]] [[França|francés]] fundat en 1974 i presidit per [[Henry de Lesquen]]. L'organisació promou una filosofia "neodarwiniste integral", caracterisada per una forma de lliberalisme econòmic impregnat de [[nacionalisme ètnic]].
+
'''Carrefour de l'Horloge''' (conegut entre eñs anys [[1974]] i [[2015]] com a ''' Club de l'Horloge''') és un ''[[think tank]]'' [[Lliberalisme nacionaliste|nacional-lliberal]] d'[[extrema dreta]] [[França|francés]] fundat en l'any 1974 i presidit per [[Henry de Lesquen]]. L'organisació promou una filosofia "neodarwiniste integral", caracterisada per una forma de lliberalisme econòmic impregnat de [[nacionalisme ètnic]].
   −
Naixcut com una escissió de [[GRECE]] en els anys 1974-1979, el Carrefour de l'Horloge compartix moltes similituts en la ''[[Nouvelle Droite]]'', encara que diferixen en  la sevadefensa del [[catolicisme]] i el [[lliberalisme econòmic]]. De la mateixa manera que la Nouvelle Droite, utilisen estratègies metapolítiques per a difondre les seues idees en la societat en general; no obstant, el Carrefour de l'Horloge favorix métodos més directes, com entrar en els partits majoritaris i en els alts càrrecs públics, junt en la creació d'eslògans generals per a influir en el debat públic. El grup i els seus membres han falcat, per eixemple, térmens com a "preferència nacional" i "reinformació", i han participat en la popularisació dels conceptes de "[[el Gran Reemplaç|Gran Reemplaç]]" i "Remigració" en França.
+
Naixcut com una escissió de [[GRECE]] en els anys 1974-[[1979]], el Carrefour de l'Horloge compartix moltes similituts en la ''[[Nouvelle Droite]]'', encara que diferixen en  la seua defensa del [[catolicisme]] i el [[lliberalisme econòmic]].  
 +
 
 +
De la mateixa manera que la Nouvelle Droite, utilisen estratègies metapolítiques per a difondre les seues idees en la societat en general; no obstant, el Carrefour de l'Horloge favorix métodos més directes, com entrar en els partits majoritaris i en els alts càrrecs públics, junt en la creació d'eslògans generals per a influir en el debat públic.  
 +
 
 +
El grup i els seus membres han falcat, per eixemple, térmens com a "preferència nacional" i "reinformació", i han participat en la popularisació dels conceptes de "[[el Gran Reemplaç|Gran Reemplaç]]" i "Remigració" en [[França]].
    
[[Categoria:Extrema dreta en França]]
 
[[Categoria:Extrema dreta en França]]
 
[[Categoria:Think tanks de França]]
 
[[Categoria:Think tanks de França]]
 
[[Categoria:Organisacions fundades en 1974]]
 
[[Categoria:Organisacions fundades en 1974]]
111 182

edicions

Menú de navegació