Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1934 bytes afegits ,  11:14 12 nov 2022
Pàgina nova, en el contingut: «'''Ignacio Pinazo Martínez''' (Valéncia, 1883 - Godella, 1970) fon un afamat escultor valencià. Fon fill del també afamat pin…»
'''Ignacio Pinazo Martínez''' ([[Valéncia]], [[1883]] - [[Godella]], [[1970]]) fon un afamat escultor [[Valencians|valencià]]. Fon fill del també afamat pintor [[Ignacio Pinazo Camarlench]].

== Biografia ==

Als 9 anys començà la seua carrera artística de la mà de son pare, i posteriorment estudiaria en l'[[Escola de Belles Arts de Sant Carles de Valéncia]] fins que va abandonar els seus estudis per a dedicar-se a l'[[escultura]].

En l'any [[1900]] es trasllada a [[Madrit]] a on ingressaria en el Taller de [[Marià Benlliure]]. Quatre anys despuix retornaria a la seua ciutat natal a on va obtindre una pensió de la [[Diputació de Valéncia]] per a seguir la seua carrera en [[Roma]] ([[Itàlia]]). Una de les seues primeres obres fon ''El gravador Esteve''.

En [[1915]] obté la Segona Medalla en l'Exposició Nacional de Belles Arts per l'escultura ''El Saque''.

Estigué interessat en l'art estatutori barroc i del neoclàssic adoptant característiques d'atres artistes com [[Alonso Cano Almansa|Alonso Cano]].

En [[1942]] va realisar l'image de ''Nostre Pare Jesús Nazareno'' per a la Confraria de Jesús Nazareno de la [[Semana Santa]] de [[Cieza]] ([[Múrcia]]).

En [[1950]] va realisar el bust de mig cos en capa de [[Pedro Muñoz Seca]] situat en la localitat natal del comediògraf, [[El Puerto de Santa María]] ([[Càdis]]).

En [[1969]] fon nomenat Acadèmic de Belles Arts i va obtindre vàries condecoracions a nivell nacional i internacional.

== Obra ==

Obres destacades de Ignacio Pinazo Martínez:

* ''El gravador Esteve''
* ''El Saque''
* ''L'Enigma''
* ''Ofrena''
* ''Flor de Valéncia''
* ''Cap de llaurador valencià''
* ''Fantasia sobre la Dama d'Elig'', etc...

== Falliment ==

Pinazo fallí en l'any [[1970]] en la població valenciana de [[Godella]].

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Ignacio_Pinazo_Mart%C3%ADnez Ignacio Pinazo Martínez en Wikipedia]
25 036

edicions

Menú de navegació