Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
14 bytes afegits ,  11:22 13 gin 2023
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
L''''història de Dinamarca''' va començar fa més de 100.000 anys, pero els primers pobladors es varen vore forçats a retirar-se del territori pel gèl que va cobrir el territori durant la [[Glaciació de Würm|glaciació]]. Des del 12.000 a. C. la presència humana ha segut constant en [[Dinamarca]].
+
L''''història de Dinamarca''' va començar fa més de 100.000 anys, pero els primers pobladors es varen vore forçats a retirar-se del territori pel [[gèl]] que va cobrir el territori durant la [[Glaciació de Würm|glaciació]]. Des de l'any 12.000 a. C. la presència humana ha segut constant en [[Dinamarca]].
    
== Prehistòria ==
 
== Prehistòria ==
Els primers indicis de [[agricultura]] són del 3000 a. C. El periodo nòrdic de la [[Edat de Bronze]] va estar marcat per un poble que enterrava als seus morts, junt als seus bens terrenals, en [[túmul]]s. S'han trobat numerosos [[Dolmen|dolmens]] i tombes datades en eixe periodo. Entre estes troballes arqueològiques destaquen numerosos artefactes religiosos, instruments musicals, aixina com les primeres evidències d'una societat *estratificada en classes socials.
+
Els primers indicis d'[[agricultura]] són del 3000 a. C. El periodo nòrdic de la [[Edat de Bronze]] va estar marcat per un poble que enterrava als seus morts, junt als seus bens terrenals, en [[túmul]]s. S'han trobat numerosos [[Dolmen|dolmens]] i tombes datades en eixe periodo. Entre estes troballes arqueològiques destaquen numerosos artefactes religiosos, instruments musicals, aixina com les primeres evidències d'una societat estratificada en classes socials.
    
Durant eixe periodo a voltes es tiraven els cadàvers als pantans. Estos cadàvers són coneguts com ''els cossos del pantà''. Estan molt ben preservats i s'han convertit en un valiós recurs per a conseguir informació sobre la població danesa d'eixe periodo.
 
Durant eixe periodo a voltes es tiraven els cadàvers als pantans. Estos cadàvers són coneguts com ''els cossos del pantà''. Estan molt ben preservats i s'han convertit en un valiós recurs per a conseguir informació sobre la població danesa d'eixe periodo.
   −
Durant el periodo previ a la [[Edat de Ferro]], el clima en Dinamarca i en tota Escandinavia es va tornar més fret i humit, llimitant l'agricultura i els assentaments, que es varen traslladar cap a [[Alemània]]. Existixen evidències d'immigracions [[celtes]] en Dinamarca aixina com en atres punts de l'Europa del nort. Mostres de la cultura cèltica són els noms d'alguns topònims.
+
Durant el periodo previ a l'[[Edat de Ferro]], el clima en Dinamarca i en tota Escandinavia es va tornar més fret i humit, llimitant l'[[agricultura]] i els assentaments, que es varen traslladar cap a [[Alemània]]. Existixen evidències d'immigracions [[celtes]] en Dinamarca aixina com en atres punts de l'[[Europa]] del nort. Mostres de la cultura cèltica són els noms d'alguns topònims.
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
111 582

edicions

Menú de navegació