Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1051 bytes afegits ,  11:10 1 jul 2023
Llínea 26: Llínea 26:  
=== La Batalla de Flors en l'actualitat ===
 
=== La Batalla de Flors en l'actualitat ===
   −
A lo llarc del [[sigle XX]], les carrosses varen ser substituïdes per plataformes (sempre arrastrades per cavalls sobre les quals es monten escenaris alegòrics; pero el restant del ritual seguix igual. Ademés, també es varen afegir les «grupes», cavalls molt abillats que duen damunt una parella, home i dòna, en els vestits de gala dels labriegos de l'[[Horta de Valéncia]].
+
A lo llarc del [[sigle XX]], les carrosses varen ser substituïdes per plataformes (sempre arrastrades per cavalls sobre les quals es monten escenaris alegòrics; pero el restant del ritual seguix igual. Ademés, també es varen afegir les «grupes», cavalls molt abillats que duen damunt una parella, home i dòna, en els vestits de gala dels labriegos de l'[[horta de Valéncia]].
   −
Actualment, el premi a la carrossa millor decorada rep el nom de «Premi Baró Talles de Pallàs» en honor del creador d'este acte.
+
La Batalla de Flors té una estructura perfectament definida:
 +
 
 +
* S'obri en un corteig encapçalat per la Policia Municipal de gala i a cavall, seguit de la cavalcata valenciana, que consta de música de tabal i [[Dolçaina]], dels portadors de joyes i taronges, i de les parelles a cavall abillades en vestits costumistes. Despuix, començava la desfilada de les carrosses i els coches llaugers que participen en el concurs. Actualment, les carrosses han segut substituïdes per plataformes sobre les que es monten escenaris alegòrics de l'horta valenciana.
 +
* L'itinerari es realisa dos voltes: la primera per a que el públic i el jurat puguen vore les carrosses, i la segona destinada únicament a la batalla.
 +
* El premi més important de les carrosses que desfilen en la Batalla de les Flors es denomina «Premi Baró Cortes de Pallàs» en honor al principal promotor d'esta festa.
 +
* L'inici i el final de la batalla està definit pel dispar de sengles carcasses anunciadores. La duració mija de la mateixa és d'una hora.
 +
* A lo llarc de la Batalla de les Flors es tiren més d'un milló i mig de clavellons, que formen un tupit i colorit mant sobre la el Passeig de l'Albereda.
    
== Atres festes florals del món ==
 
== Atres festes florals del món ==
22 601

edicions

Menú de navegació