Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
sense resum d'edició
Llínea 79: Llínea 79:  
[[Archiu:Mosatros-6.jpg|thumb|250px|Apartidistes políticament actius]]
 
[[Archiu:Mosatros-6.jpg|thumb|250px|Apartidistes políticament actius]]
   −
Tenim ben clar que les nostres reivindicacions se duràn a terme només pel mig de la política, i farem pressió com a grup, sobre els actors de la mateixa.
+
Tenim ben clar que les nostres reivindicacions se durà a terme només pel mig de la política, i farem pressió com a grup, sobre els actors de la mateixa.
   −
Pero serem apartidistes. Conscients de l'hetereogeneïtat de la població valenciana i per tant, reflectida dins d'un valencianisme global i transversal que procurarem construir.
+
Pero serem apartidistes. Conscients de l'heterogeneïtat de la població valenciana i per tant, reflectida dins d'un valencianisme global i transversal que procurarem construir.
   −
Per això farem valdre el lema ''Ni uns ni atres, mosatros, tots''. Com reflexe del respecte a la llibertat d'elecció ideològica o sentiment cap a quealsevol ideologia, o la creencia subjectiva de la conveniència de votar un partit o atre. Pero també com reflexe del nostre desig de no donar explicacions o estar plegats a imposicions que vinguen des d'un costat o d'atre, i fomentar el desig de la societat valenciana d'abanderar i dirigir el seu propi camí, cap al seu propi futur.
+
Per això farem valdre el lema ''Ni uns ni atres, mosatros, tots''. Com reflexe del respecte a la llibertat d'elecció ideològica o sentiment cap a qualsevol ideologia, o la creència subjectiva de la conveniència de votar un partit o atre. Pero també com reflexe del nostre desig de no donar explicacions o estar plegats a imposicions que vinguen des d'un costat o d'atre, i fomentar el desig de la societat valenciana d'abanderar i dirigir el seu propi camí, cap al seu propi futur.
    
=== Les persones són la prioritat ===
 
=== Les persones són la prioritat ===
Llínea 99: Llínea 99:  
[[Archiu:Mosatros-3.jpg|thumb|250px|Els Símbols Valencians]]
 
[[Archiu:Mosatros-3.jpg|thumb|250px|Els Símbols Valencians]]
   −
Coneiximent dels símbols valencians i recuperació i conservació dels mateixos, ya que son fruit i reflexe de la nostra història.
+
Coneiximent dels símbols valencians i recuperació i conservació dels mateixos, ya que son fruït i reflexe de la nostra història.
   −
La nostra història és molt rica, a la vegada que gran desconeguda per a la majoria de valencians. Pero esta història ha segut teixida pels hòmens i prohòmens (i dònes) valencians que son els que l'han fet possible. Molta simbologia, principalment l'heràldica, és fruit o herència d'estes persones, i en definitiva d'esta terra. Part de la nostra riquea cultural.
+
La nostra història és molt rica, a la vegada que gran desconeguda per a la majoria de valencians. Pero esta història ha segut teixida pels hòmens i prohòmens (i dònes) valencians que son els que l'han fet possible. Molta simbologia, principalment l'heràldica, és fruït o herència d'estes persones, i en definitiva d'esta terra. Part de la nostra riquea cultural.
    
És importantíssim conéixer i reconéixer els nostres símbols, per a poder conservar-los, i per a mostrar-los, i lluir-los, també en orgull per ells i lo que representen cada u.
 
És importantíssim conéixer i reconéixer els nostres símbols, per a poder conservar-los, i per a mostrar-los, i lluir-los, també en orgull per ells i lo que representen cada u.
Llínea 114: Llínea 114:  
Vigilar la seua purea i evitar, denunciar i corregir, qualsevol intent de desfiguració, corrupció o manipulació.
 
Vigilar la seua purea i evitar, denunciar i corregir, qualsevol intent de desfiguració, corrupció o manipulació.
   −
Tampoc, se coneix en moltes ocasións el motiu de la celebració d'una data concreta, o inclús de festes populars, patronals, o els motius que provoquen qualsevol atra celebració.
+
Tampoc, se coneix en moltes ocasions el motiu de la celebració d'una data concreta, o inclús de festes populars, patronals, o els motius que provoquen qualsevol atra celebració.
   −
Les festes van intrínsecament lligades a l'istòria d’una terra. En l'Associació Valenciana Mosatros treballarem pel seu coneiximent, conservació i divulgació, el seu foment i perduració. També fomentarem l'afloriment de qualsevol celebració o festa popular, o manifestació cultural, com l'interpretació o la música, lligada a les nostres arraïls, aixina com els grups d'interpretació, actors i actrius, o grups musicals, cantants o ballarins, que dignifiquen, divulguen i conserven la nostra autèntica i genuïna Llengua Valenciana.
+
Les festes van intrínsecament lligades a l'història d’una terra. En l'Associació Valenciana Mosatros treballarem pel seu coneiximent, conservació i divulgació, el seu foment i perduració. També fomentarem l'afloriment de qualsevol celebració o festa popular, o manifestació cultural, com l'interpretació o la música, lligada a les nostres arraïls, aixina com els grups d'interpretació, actors i actrius, o grups musicals, cantants o ballarins, que dignifiquen, divulguen i conserven la nostra autèntica i genuïna Llengua Valenciana.
    
=== Història i personages valencians ===
 
=== Història i personages valencians ===
Llínea 130: Llínea 130:  
[[Archiu:Mosatros-1.jpg|thumb|250px|Defensa de l'Idioma Valencià]]
 
[[Archiu:Mosatros-1.jpg|thumb|250px|Defensa de l'Idioma Valencià]]
   −
Coneiximent i promoció de l'autèntic idioma valencià, vernácul d'esta regió des de fa més de mil anys i màxim exponent de la [[Cultura Valenciana]].
+
Coneiximent i promoció de l'autèntic idioma valencià, vernàcul d'esta regió des de fa més de mil anys i màxim exponent de la [[Cultura Valenciana]].
   −
Els respecte per a les dos llengües cooficials, no deu llevar, el respecte per l'idioma propi, genuí i exclusiu de la regió valenciana: la milenaria llengua valenciana. Llengua que des del temps dels [[àraps]] té referències, i que en els últims temps s'ha vist envoltada en un procés de barreja en el català, en l'únic sentit d'una suplantació per esta llengua aliena, en el fí últim d’acostar-nos al proyecte ‘nacional’ e imperialiste del pancatalanisme, els inexistents ''[[països catalans]]''.
+
Els respecte per a les dos llengües cooficials, no deu llevar, el respecte per l'idioma propi, genuí i exclusiu de la regió valenciana: la milenària llengua valenciana. Llengua que des del temps dels [[àraps]] té referències, i que en els últims temps s'ha vist envolta en un procés de barreja en el català, en l'únic sentit d'una suplantació per esta llengua aliena, en el fí últim d'acostar-nos al proyecte ''nacional'' e imperialiste del pancatalanisme, els inexistents ''[[països catalans]]''.
   −
En l'Associació Valenciana Mosatros treballarem pel rescat de les formes genuïnes, hui en dia relegades a ''vulgarismes'' i tapades, des de les nostres pròpies Institucions Públiques. Aixina com també divulgarem l'autèntica normativa de la Llengua Valenciana que té més de 40 anys, pero basada en les gramàtiques i ortografies de [[Josep Nebot i Pérez]] – llingüista i bibliotecari de professió, farmaceutic d'estudis-, i el [[Lluis Fullana i Mira|Pare Lluis Fullana i Mira]] – gramàtic, erudit, religiós i catedràtic de la Càtedra de Llengua Valenciana de [[1918]] i membre de la [[RAE]]- (gramàtiques i ortografies totes elles, més que centenaries) normativisada per la més que centenaria, [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]], i divulgada i ensenyada per [[Lo Rat Penat]].
+
En l'Associació Valenciana Mosatros treballarem pel rescat de les formes genuïnes, hui en dia relegades a ''vulgarismes'' i tapades, des de les nostres pròpies Institucions Públiques. Aixina com també divulgarem l'autèntica normativa de la Llengua Valenciana que té més de 40 anys, pero basada en les gramàtiques i ortografies de [[Josep Nebot i Pérez]] – llingüista i bibliotecari de professió, farmacèutic d'estudis-, i el [[Lluis Fullana i Mira|Pare Lluis Fullana i Mira]] – gramàtic, erudit, religiós i catedràtic de la Càtedra de Llengua Valenciana de [[1918]] i membre de la [[RAE]]- (gramàtiques i ortografies totes elles, més que centenàries) normativisada per la més que centenària, [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]], i divulgada i ensenyada per [[Lo Rat Penat]].
    
=== Llaços en el restant d'Espanya ===
 
=== Llaços en el restant d'Espanya ===
Llínea 141: Llínea 141:  
Coneiximent dels llaços en les atres regions d'Espanya, que indubtablement tenim, en varies d'elles.
 
Coneiximent dels llaços en les atres regions d'Espanya, que indubtablement tenim, en varies d'elles.
   −
L'Associació Valenciana Mosatros, a diferència dels proyectes de nacionalisme excluyent, a on se busca crear animadversió cap a ''lo espanyol'', crearem punts d'unió entre la nostra regió i totes les que nos rodegen, e inclús les que estan un poc més alluntades.
+
L'Associació Valenciana Mosatros, a diferència dels proyectes de nacionalisme excloent, a on se busca crear animadversió cap a ''lo espanyol'', crearem punts d'unió entre la nostra regió i totes les que nos rodegen, e inclús les que estan un poc més alluntades.
    
Rescatarem i ficarem en valor les similituts, cultura, gastronomia, costums i història compartides, aixina com la llengua comuna entre tots els espanyols.
 
Rescatarem i ficarem en valor les similituts, cultura, gastronomia, costums i història compartides, aixina com la llengua comuna entre tots els espanyols.
   −
Buscarem, crear concordia, fraternitat, i una competencia sana i lleal, junt a la solidaritat necessària entre totes les regions. I en allò fomentar el sentimen patriotic, i les possibilitats de desenroll mutu, que l'estrategia del ''dividix i venceràs'' porta minvant durant dècades.
+
Buscarem, crear concòrdia, fraternitat, i una competència sana i lleal, junt a la solidaritat necessària entre totes les regions. I en allò fomentar el sentiment patriòtic, i les possibilitats de desenroll mutu, que l'estrategia del ''dividix i venceràs'' porta minvant durant décades.
    
=== Igualtat dels valencians ===
 
=== Igualtat dels valencians ===
26 430

edicions

Menú de navegació