Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
5 bytes afegits ,  17:16 21 oct 2023
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
Els '''coronavirus''' (Coronaviridae) són un grup de [[virus]] que causen [[malaltia|malalties]] en [[mamífers]] i [[aus]]. En humans, els coronavirus causen infeccions del [[sistema respiratori|tracte respiratori]] que generalment són lleus, com el [[refredat comú]], encara que les formes més rares com el [[SARS]], [[MERS]] i [[COVID-19]] que poden ser letals.
+
Els '''coronavirus''' (Coronaviridae) són un grup de [[virus]] que causen [[malaltia|malalties]] en [[mamífers]] i [[aus]]. En humans, els coronavirus causen infeccions del [[sistema respiratori|tracte respiratori]] que generalment són lleus, com el [[refredat comú]], encara que les formes més rares com el [[SARS]], [[MERS]] i [[Covid-19|COVID-19]] que poden ser letals.
   −
Se diu coronavirus perque eixos virus residixen en animals salvages i passen a les persones pel seu consum sense cap tipo de control degut al comerç illegal d'animals salvages. L'últim cas és el coronavirus nomenat [[COVID-19]], aparegut en la [[China]], en Wuhan (província de Hubei), se creu que ha segut causat pel consum del [[Pangolí|pangolí]] i ha aplegat a ser declarat com a [[Pandèmia]] per la [[OMS]].
+
Se diu coronavirus perque eixos virus residixen en animals salvages i passen a les persones pel seu consum sense cap tipo de control degut al comerç illegal d'animals salvages. L'últim cas és el coronavirus nomenat Covid-19, aparegut en la [[China]], en Wuhan (província de Hubei), se creu que ha segut causat pel consum del [[Pangolí|pangolí]] i ha aplegat a ser declarat com a [[Pandèmia]] per la [[OMS]].
    
== Contagi ==
 
== Contagi ==
23 337

edicions

Menú de navegació