Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
23 bytes afegits ,  20:03 14 dec 2023
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Anjezë Gonxhe Bojaxhiu''', coneguda com '''Teresa de Calcuta''', '''Mare Teresa de Calcuta''' o '''Santa Teresa de Calcuta''' ([[Uskub]] —actual [[Skopie]], [[Macedònia del Nort]]—, [[26 d'agost]] de [[1910]] - [[Calcuta]], [[Índia]], [[5 de setembre]] de [[1997]]), fon una monja catòlica d'orige [[Albània|albanés]]​ nacionalisada índia, que fundà la congregació de les Misioneres de la Caritat en Calcuta en [[1950]]. Durant més de 45 anys va atendre a pobres, malalts, òrfens i moribunts, al mateix temps que guiava l'expansió de la seua congregació, en un primer moment en l'Índia i despuix en atres països del món. Despuix de la seua mort, fon beatificada pel papa [[Joan Pau II]]. La seua canonisació fon aprovada pel papa Francesc en decembre de [[2015]], en acabant de que la Congregació per a les Causes dels Sants reconeguera com a extraordinària la curació d'un brasiler malalt en estat terminal. L'acte oficial de canonisació tingué lloc en [[Roma]] en el matí del dumenge [[4 de setembre]] de [[2016]].
+
'''Anjezë Gonxhe Bojaxhiu''', coneguda com '''Teresa de Calcuta''', '''Mare Teresa de Calcuta''' o '''Santa Teresa de Calcuta''' ([[Uskub]] —actual [[Skopie]], [[Macedònia del Nort]]—, [[26 d'agost]] de [[1910]] - [[Calcuta]], [[Índia]], [[5 de setembre]] de [[1997]]), fon una monja catòlica d'orige [[Albània|albanés]]​ nacionalisada índia, que fundà la congregació de les Misioneres de la Caritat en Calcuta en l'any [[1950]].
 +
 
 +
Durant més de 45 anys va atendre a pobres, malalts, òrfens i moribunts, al mateix temps que guiava l'expansió de la seua congregació, en un primer moment en l'Índia i despuix en atres països del món. Despuix de la seua mort, fon beatificada pel [[papa]] [[Joan Pau II]]. La seua canonisació fon aprovada pel papa [[Francesc]] en [[decembre]] de [[2015]], en acabant de que la Congregació per a les Causes dels Sants reconeguera com a extraordinària la curació d'un brasiler malalt en estat terminal. L'acte oficial de canonisació tingué lloc en [[Roma]] en el matí del dumenge [[4 de setembre]] de [[2016]].
    
== Cites ==
 
== Cites ==
24 512

edicions

Menú de navegació