Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Cristòfol Coret i Peris''' fon Doctor en teologia i sacerdot ([[Alboraya]], [[1682]] - † [[1760]]). Ensenyà [[llatí]] en [[Valéncia]] i fon beneficiat de la parròquia de Sant Martí. Deixà obres com Diàlecs del Docte Lluís Vives.
+
'''Cristòfol Coret i Peris''' fon Doctor en teologia i sacerdot ([[Alboraya]], [[1683]] - † [[Valéncia]], [[1760]]). Ensenyà [[llatí]] en Valéncia i fon beneficiat de la parròquia de Sant Martí. Deixà obres com Diàlecs del Docte Lluís Vives.
 +
 
 +
== Vida i obra ==
 +
Prevere i professor de llatinitat i d'eloqüència en el capítul catedralici de Valéncia (1709-60), la seua obra està vinculada a esta labor pedagògica. Publicà en Valéncia Explicación de la Sintaxis de Torrella ([[1712]]), Centuria de frases ([[1725]]), Noches y días feriados sobre la Sintaxis del maestro Juan Torrella ([[1750]]) i Diálogos del docto valenciano Luis Vives ([[1723]]), versió bilingüe [[llatí]]-[[castellà]] prologada per [[Gregori Mayans]] que tingué moltes reedicions. Coret fon molt apreciat en l'entorn ilustrat valencià.
 +
 
 +
== Referències ==
 +
* [https://alboraiahistoria.es/gent-alboraia/en-cristofol-coret-i-peris-el-gran-humanista-dalboraia-i-la-traduccio-llatina-de-joan-luis-vives/ Alboraya Història. Cristòfol Coret i Peris]
 +
 
 +
== Bibliografia ==
 +
* Esteban, L. (1996)
    
[[Categoria:Biografies]]
 
[[Categoria:Biografies]]
25 427

edicions

Menú de navegació