Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
Pàgina nova, en el contingut: «'''Ludwig Mies van der Rohe''' (Aquisgrà, Regne de Prúsia, 27 de març de 1886Chicago, Illinois, Estats Units, 17 d'agost…»
'''Ludwig Mies van der Rohe''' ([[Aquisgrà]], [[Regne de Prúsia]], [[27 de març]] de [[1886]] – [[Chicago]], [[Illinois]], [[Estats Units]], [[17 d'agost]] de [[1969]]) fon un arquitecte i dissenyador industrial germà-nortamericà, d'orige alemà. Junt a [[Walter Gropius]], [[Frank Lloyd Wright]] i [[Le Corbusier]] és àmpliament reconegut com un dels pioners de l'arquitectura moderna.

Arquitecte innovador en [[Alemània]] durant la [[República de Weimar]], fon l'últim director de la [[Bauhaus]], una escola d'art i arquitectura germana de l'arquitectura moderna. En l'ascens del [[nazisme]] al poder, que s'oponia frontalment a la modernitat que esta escola representava, es va ordenar el seu tancament, i Ludwig Mies va emigrar als [[Estats Units]]. Allí va acceptar el lloc de director de l'escola d'arquitectura de l'Institut de Tecnologia d'Illinois en [[Chicago]].

Mies va buscar establir un nou estil arquitectònic que poguera representar als temps moderns com ya varen fer el classicisme i el gòtic per a les seues respectives époques. Aixina, en la colaboració de [[Lilly Reich]], crearen una influent arquitectura pròpia del [[sigle XX]], exposta en extrema claritat i senzillea. Els seus proyectes de madurea usen materials moderns com a l'[[Acer|acer industrial]] i grans làmines de [[vidre]] per a definir espais interiors. Creà i desenrollà una arquitectura en estructures mínimes destinada a crear espais oberts que fluïxen sense obstàculs. Es referia a les seues obres com a arquitectura de «pell i ossos». Deixà com a llegat uns nous cànons arquitectònics que expressen l'esperit de l'era moderna i a sovint se li associa en la cita de dos [[Aforisme|aforismes]]: «menys és més» i «Deu està en els detalls».

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Mies_van_der_Rohe Ludwig Mies van der Rohe en Wikipedia]
* [https://www.arquitecturaydiseno.es/arquitectura/obras-mies-van-der-rohe_10071 6 proyectos de Mies van der Rohe - Arquitectura y Diseño]
22 724

edicions

Menú de navegació