Canvis

244 bytes afegits ,  8 abril
Llínea 336: Llínea 336:     
=== Semana Santa ===
 
=== Semana Santa ===
En la [[Semana Santa]] alacantina se realisen vinticinc processons en les que participen més de trenta confraries. La primera d'elles és la ''Processó de la Santa Cruz'', que comença en el [[Santa Cruz (Alacant|barri de Santa Creu]] (situat en les faldes de la [[montanya Benacantil]])  
+
En la [[Semana Santa]] alacantina se realisen vinticinc processons en les que participen més de trenta confraries. La primera d'elles és la ''Processó de la Santa Creu'', que comença en el [[Santa Cruz (Alacant)|barri de Santa Creu]] (situat en les faldes de la [[montanya Benacantil]])  
   −
La [[Semana Santa]] alacantina té més de 30 confraries que realisen les seues processons des del Dumenge de Rams fins al de Resurrecció. Destaquen algunes talles com la Mare de Dèu de les Angoixes (Mare de Deu de la Penya) de [[Salzillo]]. Les processons més conegudes són la del [[Dumenge de Rams]] (''La burreta'') en la que participen molts ciutadans i la de Santa Creu, en dimecres, en més de mil confrares i quatre passos, sent el més valiós el del Devallament.
+
La [[Semana Santa]] alacantina té més de 30 confraries que realisen les seues processons des del [[Dumenge de Rams]] fins al Dumenge de Resurrecció. Destaquen algunes talles com la Mare de Dèu de les Angoixes (Mare de Deu de la Penya) de [[Salzillo]]. Les processons més conegudes són la del [[Dumenge de Rams]] (''La burreta'') en la que participen molts ciutadans i la de la Santa Creu, en dimecres, en més de mil confrares i quatre passos, sent el més valiós el del Devallament.
 +
 
 +
El Dijous Sant té un significat especial en Alacant ya que la Germandat del Sant Sopar trau al carrer el pas, el pas del Sant Sopar, en més pes de tota Espanya. Dit pas té un pes de 3.000 Kg. i és portat per 255 costalers.
    
=== Santa Faç ===
 
=== Santa Faç ===
23 033

edicions