Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2 bytes afegits ,  00:58 30 dec 2009
Llínea 328: Llínea 328:     
===== Bombardejos sobre poblacions fora de les campanyes terrestres =====
 
===== Bombardejos sobre poblacions fora de les campanyes terrestres =====
* El [[18 de juliol]] de [[1936]], els republicans bombardegen el barri moro i la [[Mesquita]] de [[Tetuan]], provocant una manifestació de marroquins contra els espanyols, que es disol al presentar-se el Gran Visir i explicar-los que els culpables no han sigut els sublevats, sino els seus enemics. Franco va concedir al Gran Visir la Cruz Llorejada de Sant Ferran per esta intervenció.
+
* El [[18 de juliol]] de [[1936]], els republicans bombardegen el barri moro i la [[Mesquita]] de [[Tetuan]], provocant una manifestació de marroquins contra els espanyols, que es dissol al presentar-se el Gran Visir i explicar-los que els culpables no han segut els sublevats, sino els seus enemics. Franco va concedir al Gran Visir la Cruz Llorejada de Sant Ferran per esta intervenció.
* El [[23 d'agost]] de [[1936]] desapega de l'aeròdrom del [[Prat de Llobregat]] un Fokker, i després de donar diverses pasades, llança quatre bombes en les proximitats de la [[basílica del Pilar]] de [[Saragosa]]. Dos impacten en el temple, pero cap fa explosió. Els saragosans s'ho atribuïxen a un milacre de la Mare de Deu del Pilar, si be pareix que van ser sabotejades per personal de terra afecte els rebels, o llançades per davall de l'altura mínima d'armat de les espoletes.
+
* El [[23 d'agost]] de [[1936]] desapega de l'aeròdrom del [[Prat de Llobregat]] un Fokker, i després de donar diverses passades, llança quatre bombes en les proximitats de la [[basílica del Pilar]] de [[Saragosa]]. Dos impacten en el temple, pero cap fa explosió. Els saragossans s'ho atribuïxen a un milacre de la Mare de Deu del Pilar, si be pareix que van ser sabotejades per personal de terra afecte els rebels, o llançades per davall de l'altura mínima d'armat de les espoletes.
 
* A finals de giner de [[1938]], avions republicans bombardegen [[Sevilla]] i [[Valladolid]].
 
* A finals de giner de [[1938]], avions republicans bombardegen [[Sevilla]] i [[Valladolid]].
* El [[7 de novembre]] de [[1938]] , tres avions de la [[Eixèrcit Popular Republicano|aviación republicana]] van bombardejar la localitat de [[Bombardeig de Cabra|Cabra]], a prou distància de les línies del front, en la zona franquiste.
+
* El [[7 de novembre]] de [[1938]] , tres avions de la [[Eixèrcit Popular Republicà|aviació republicana]] van bombardejar la localitat de [[Bombardeig de Cabra|Cabra]], a prou distància de les llínees del front, en la zona franquiste.
    
=== Campanya en els fronts ===
 
=== Campanya en els fronts ===

Menú de navegació