Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
20 bytes afegits ,  17:12 2 feb 2010
sense resum d'edició
Llínea 2: Llínea 2:     
== Biografia ==
 
== Biografia ==
Es va formar com a arquitecte en [[Barcelona]], on va iniciar el seu treball i va construir la fàbrica Batlló. En [[Vilasar de Dalt]], província de Barcelona, va construir el Teatre de La Massa, en una volta de 17 metros de diàmetro per 3,5 metros de flecha i un òcul central de 4 metros de diàmetro, que s'inaugura el 13 de març de 1881, quan ell ya havia partit cap als Estats Units. En els Estats Units va patentar el denominat [[Guastavino system]], de probable orige romà, i que a Espanya, i Itàlia era conegut com [[volta]] de rajola de pla, volta tabicada, o volta catalana (a partir de son empleu massiu durant el modernisme català), tradicional de l'[[arquitectura]]  [[Comunitat Valenciana|valenciana]], [[Catalunya|catalana]], i [[Extremadura|extremenya]].
+
Es va formar com a arquitecte en [[Barcelona]], on va iniciar el seu treball i va construir la fàbrica Batlló. En [[Vilasar de Dalt]], província de [[Barcelona]], va construir el Teatre de La Massa, en una volta de 17 metros de diàmetro per 3,5 metros de flecha i un òcul central de 4 metros de diàmetro, que s'inaugura el 13 de març de [[1881]], quan ell ya havia partit cap als Estats Units. En els [[Estats Units]] va patentar el denominat [[Guastavino system]], de probable orige romà, i que a [[Espanya]], i Itàlia era conegut com [[volta]] de rajola de pla, volta tabicada, o volta catalana (a partir de son empleu massiu durant el modernisme català), tradicional de l'[[arquitectura]]  [[Comunitat Valenciana|valenciana]], [[Catalunya|catalana]], i [[Extremadura|extremenya]].
   −
Des de 1881 va residir en [[Nova York]] on es va fer famós gràcies al sistema per a construir grans voltes en rajoles i ciment. Centrat en la construcció d'este tipos de volta tapiada constituïx la companyia ''Guastavino Fireproof Construction Company'', per a la construcció d'este tipos de voltes tapiades. La participació de Guastavino en les obres consistia en el disseny i elaboració de la volta.
+
Des de [[1881]] va residir en [[Nova York]] on es va fer famós gràcies al sistema per a construir grans voltes en rajoles i ciment. Centrat en la construcció d'este tipos de volta tapiada constituïx la companyia ''Guastavino Fireproof Construction Company'', per a la construcció d'este tipos de voltes tapiades. La participació de Guastavino en les obres consistia en el disseny i elaboració de la volta.
    
== Obra ==
 
== Obra ==
109 657

edicions

Menú de navegació