Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
27 bytes afegits ,  10:47 3 feb 2010
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
[[Image:El fadri.jpg|thumb|right|Torre campanari '''El Fadri'''.]]
 
[[Image:El fadri.jpg|thumb|right|Torre campanari '''El Fadri'''.]]
'''El Fadri''' es una torre campanari de la ciutat de [[Castelló de la Plana]], en la [[Comunitat Valenciana]]. Es una propietat municipal i se caracterisa perque està separà de la catedral, a diferencia d'atres campanaris que se troben integrats en el mateix edifici eclesiastic. Situàt en la Plaça Major, en el centre de la ciutat, junt a l'[[iglesia de Santa Maria]] i a l'[[Ajuntament]].
     −
Es un edifici de planta octogonal, de quatre corps que corresponen en la camara del rellonge, la prisio, la vivenda del campaner i la camara de les campanes (dispon de huit campanes de volteu i tres fixes ubicades en el capitel per a senyalar els quatre i les hores).
+
'''El Fadrí''' es una torre campanari de la ciutat de [[Castelló de la Plana]], en la [[Comunitat Valenciana]]. Es una propietat municipal i se caracterisa perque està separada de la catedral, a diferencia d'atres campanaris que se troben integrats en el mateix edifici eclesiàstic. Situat en la Plaça Major, en el centre de la ciutat, junt a l'iglesia de Santa Maria i a l'Ajuntament.
 +
 +
Es un edifici de planta octogonal, de quatre corps que corresponen en la càmara del rellonge, la presó, la vivenda del campaner i la càmara de les campanes (dispon de huit campanes de volteu i tres fixes ubicades en el capitell per a senyalar els quatre i les hores).  
   −
Ses obres començaren en 1440. En 1457 va intervindre el maestre Saera construint aproximadament el primer corp. Despres d'una llarga paralisacio i varies propostes en 1593 intervingueren i finalisaren la torre Francesc Galiança de la Lancha, Guillem del Rei, Pedro Crosali, Marc Volsanys, Antonio i Joan Saura; segons les traces que havia presentat el portugues Damián Méndez en 1591.
+
Ses obres començaren en [[1440]]. En [[1457]] va intervindre el mestre Saera construint aproximadament el primer corp. Després d'una llarga paralisació i varies propostes en [[1593]] intervingueren i finalisaren la torre Francesc Galiança de la Lancha, Guillem del Rei, Pedro Crosali, Marc Volsanys, Antonio i Joan Saura; segons les traces que havia presentat el portugués Damián Méndez en [[1591]].  
   −
El Fadri es, actualment, el simbol de la Ciutat de [[Castelló de la Plana]].
+
'''El Fadrí''' es, actualment, el símbol de la Ciutat de [[Castelló de la Plana]].
    
==Enllaços Externs==
 
==Enllaços Externs==
107 953

edicions

Menú de navegació