Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
112 bytes afegits ,  13:33 13 feb 2010
sense resum d'edició
Llínea 9: Llínea 9:     
===Catòlic===
 
===Catòlic===
Cap a 1895 va abjurar de les seues idees i es va reconciliar en l'Església Catòlica, passant a colaborar en 1897 en ''El Moviment Catòlic'' i ''La Ilustració Catòlica''; a esta etapa correspon el seu llibre poètic ''Terra i cel'', 1896. Va publicar versos, contes i artículs en ''Vida Galant'' (1899 a 1901), dirigida pel seu amic Zamacois, en ''Ploma i Llapis'', ''Barcelona Còmica'', ''Madrit Còmic'', ''La Ilustració Espanyola i Hispanoamericana'' etcétera.
+
Cap a [[1895]] va abjurar de les seues idees i es va reconciliar en l'Església Catòlica, passant a colaborar en [[1897]] en ''El Moviment Catòlic'' i ''La Ilustració Catòlica''; a esta etapa correspon el seu llibre poètic ''Terra i cel'', [[1896]]. Va publicar versos, contes i artículs en ''Vida Galant'' ([[1899]] a [[1901]]), dirigida pel seu amic Zamacois, en ''Ploma i Llapis'', ''[[Barcelona]] Còmica'', ''[[Madrit]] Còmic'', ''La Ilustració Espanyola i Hispanoamericana'' etcétera.
    
===Modernista===
 
===Modernista===
Com a poeta fon un [[Modernisme|modernista]] una miqueta prosaic. En el seu llibre més célebre, segons Barreiro "un sac d'excessos" escrit per a escandalisar, ''Delirium tremens'' (1906), va escriure uns famosos versos a un assessí cridat Muñoz que estava pres en la presó de Sevilla: "Soc el terrible Muñoz/ l'assessí feroç/ que mai es troba inerme/ i soc capaç de menjar-me/ cadàvers en arròs". Recitats estos versos davant de [[Pio Baroja]], este li va dir: "açò no té res de particular i menys per a un valencià", puix Baroja, com [[Julio Cejador]], ho creïa valencià, encara que el nostre home se pensa que era lleonés. I quan Barrantes pregunta per qué Baroja li contesta: "perqué els cadàvers en arròs és lo que constituïx la paella".  
+
Com a poeta fon un [[Modernisme|modernista]] una miqueta prosaic. En el seu llibre més célebre, segons Barreiro "un sac d'excessos" escrit per a escandalisar, ''Delirium tremens'' ([[1906]]), va escriure uns famosos versos a un assessí cridat Muñoz que estava pres en la presó de [[Sevilla]]: "Soc el terrible Muñoz/ l'assessí feroç/ que mai es troba inerme/ i soc capaç de menjar-me/ cadàvers en arròs". Recitats estos versos davant de [[Pio Baroja]], este li va dir: "açò no té res de particular i menys per a un [[valencià]]", puix Baroja, com [[Julio Cejador]], ho creïa [[valencià]], encara que el nostre home se pensa que era lleonés. I quan Barrantes pregunta per qué Baroja li contesta: "perqué els cadàvers en arròs és lo que constituïx la paella".  
    
== Obres ==
 
== Obres ==
 
=== Lírica ===
 
=== Lírica ===
*''Delirium tremens: (poesies)'' Madrit, 1890 (Celestino Apaolaza) molt reimprés després, per eixemple Madrit: Pueyo, 1910)
+
*''Delirium tremens: (poesies)'' [[Madrit]], [[1890]] (Celestino Apaolaza) molt reimprés després, per eixemple [[Madrit]]: Pueyo, [[1910]])
*''Anatemes'', (Valéncia, 1892).
+
*''Anatemes'', ([[Valéncia]], [[1892]]).
*En Severiano Nicoláu, ''Déu: cant'' Valéncia, 1888 (Imprenta Casa de Beneficència)  
+
*En Severiano Nicoláu, ''Déu: cant'' [[Valéncia]], [[1888]] (Imprenta Casa de Beneficència)  
 
*''El drama del calvari: poema'' Madrit: Establiment Tipogràfic de P. Nuñez, 1887.
 
*''El drama del calvari: poema'' Madrit: Establiment Tipogràfic de P. Nuñez, 1887.
*''Terra i cel'', Madrit: L'Adalil, 1896 (Imp. i llitogr. De l'Asil d'Òrfens del Sagrat Cor de Jesús; segona edició mateix lloc i imprenta, 1897.
+
*''Terra i cel'', [[Madrit]]: L'Adalil, [[1896]] (Imp. i llitogr. De l'Asil d'Òrfens del Sagrat Cor de Jesús; segona edició mateix lloc i imprenta, [[1897]].
 
=== atres ===
 
=== atres ===
*''Weyler...'' Madrit, 1899 (Imp. D'Antonio marzo)  
+
*''Weyler...'' [[Madrit]], [[1899]] (Imp. D'Antonio marzo)  
*''El Pare Sanz'' Madrit, 1899 (Antonio marzo)  
+
*''El Pare Sanz'' [[Madrit]], [[1899]] (Antonio marzo)  
*''Polavieja'' Madrit, 1899 (Imp. de A. Marzo)  
+
*''Polavieja'' [[Madrit]], [[1899]] (Imp. de A. Marzo)  
    
== Bibliografia ==
 
== Bibliografia ==
110 425

edicions

Menú de navegació