Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2 bytes eliminats ,  15:47 1 abr 2010
sense resum d'edició
Llínea 3: Llínea 3:     
== En la prehistòria ==
 
== En la prehistòria ==
Se pensa que l'orige de la tradició de menjar ous al finalisar l'[[hivern]] és una reminiscència de l'[[Edat de Gel]]. Després dle dur hivern, i quan apenes quedaven provisions, en l'arribada de la primavera tornaven les aus des del sur i començaven a posar ous, dels que s'alimentaven els hòmens fins que podien tornar a caçar en l'arribada de millors temperatures.
+
Se pensa que l'orige de la tradició de menjar ous al finalisar l'[[hivern]] és una reminiscència de l'[[Edat de Gel]]. Després del dur hivern, i quan apenes quedaven provisions, en l'arribada de la primavera tornaven les aus des del sur i començaven a posar ous, dels que s'alimentaven els hòmens fins que podien tornar a caçar en l'arribada de millors temperatures.
    
== En el judaisme ==
 
== En el judaisme ==
L'ou de Pasqua apareix en el [[Séder pasqual]], és a dir, en el Sopar de Pasqua, com a símbol del cor dur del faraó [[Ramsés II]], que no permetia eixir al poble hebreu d'[[Egipte]].
+
L'ou de Pasqua apareix en el [[Seder pasqual]], és a dir, en el Sopar de Pasqua, com a símbol del cor dur del faraó [[Ramsés II]], que no permetia eixir al poble hebreu d'[[Egipte]].
    
== En el cristianisme ==
 
== En el cristianisme ==
L'intercanvi d'ous de Pasqua de chocolate és molt estés en [[Polònia]], [[Alemanya]], la [[República Checa]], [[Eslovàquia]], [[Itàlia]], [[Argentina]], [[Brasil]], [[Uruguai]], [[Perú]] i en certes zones de [[Mèxic]], celebrant-se des de fa poc més de 8 segles.
+
L'intercanvi d'ous de Pasqua de chocolate és molt estés en [[Polònia]], [[Alemanya]], la [[República Checa]], [[Eslovàquia]], [[Itàlia]], [[Argentina]], [[Brasil]], [[Uruguai]], [[Perú]] i en certes zones de [[Mèxic]], ve celebrant-se des de fa poc més de 8 segles.
    
Per estes dates les pasticeries comencen a decorar els seus escaparats en uns colorits ous de chocolate.
 
Per estes dates les pasticeries comencen a decorar els seus escaparats en uns colorits ous de chocolate.
    
{{Plantilla:En desenroll}}
 
{{Plantilla:En desenroll}}

Menú de navegació