Canvis

1057 bytes eliminats ,  16:10 8 jun 2010
Contingut canviat per «Vixca només es pronuncia aixina pels apitxats de València! La resta de valencians pronunciem visca!!!».
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Adolf Gil i Morte''' ([[Soneja]], [[1860]] - [[Valéncia]], [[1929]]) fon un mege i polític valencià. En [[1880]] es llicencià en medicina i ciències en la Universitat de [[Valéncia]], i arribà a ser catedràtic de fisiologia.
+
Vixca només es pronuncia aixina pels apitxats de València! La resta de valencians pronunciem visca!!!
 
  −
Més tart va tindre un gran prestigi com a mege al participar en campanyes contra la tuberculosi, raó per la qual fon nomenat president del [[Colege de Meges de Valéncia]], de l'[[Institut Mèdic]] i de la [[Reial Acadèmia Nacional de Medicina]]. Milità en el Partit Republicà Centralista de [[Nicolás Salmerón]] i posteriorment ingressà en Unió Republicana.
  −
 
  −
El [[1892]] fon escollit membre de la Diputació provincial pel districte de [[Chiva]] - [[Bunyol]] - [[Carlet]], diputat pel de [[Sueca]] a les eleccions generals espanyoles de [[1903]] i pel de [[Valéncia]] a les de [[1907]] pero en [[1908]] dimití i cedí l'esca a [[Fèlix Azzati i Descalci]].
  −
 
  −
En les eleccions generals espanyoles de [[1918]], com a membre del Partido Reformista i dins l'Aliança d'Esquerres, fon escollit novament diputat per [[Sueca]].
  −
 
  −
[[Categoria:Valencians]]
  −
[[Categoria:Meges valencians]]
  −
[[Categoria:Polítics Valencians]]
 
Usuari anónim