Canvis

4032 bytes eliminats ,  16:10 8 jun 2010
Contingut canviat per «Vixca només es pronuncia aixina pels apitxats de València! La resta de valencians pronunciem visca!!!».
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Carles Recio''' és un escritor valencià, va nàixer en [[Elda]] ([[Província d'Alacant|Alacant]]). Casat i en un fill, normalment la seua producció és en [[Llengua Valenciana]], encara que també ha publicat obres en [[anglés]],[[ castellà]], [[català]], [[vasc]] i [[ucranià]]. La seua temàtica és ampla i general. Ha escrit poesia, novela i ensaig.
+
Vixca només es pronuncia aixina pels apitxats de València! La resta de valencians pronunciem visca!!!
 
  −
Te importants premis en cadascuna d'estes especialitats. Ha segut articulista en tota la prensa valenciana, i  ademés en periòdics d'[[Europa]], [[Estats Units]] i [[Amèrica]] del Centre i Sur.
  −
 
  −
==Estudis==
  −
Es llicencià en Dret en l'[[Universitat de Valéncia]] i després es doctorà en l'[[Universitat Cardenal Herrera-CEU]] de Moncada. Te estudis universitaris d'història, filologia i ciències polítiques i un master de periodisme en l'[[Universitat de Valéncia]].
  −
 
  −
Estudià en els Cursos de Llengua Valenciana de "[[Lo Rat Penat]]", dirigits en aquells moments per la mestra Rosa Arminyana, i fon l'alumne més jove en traure el títul de "Professor", en quinze anys.
  −
 
  −
En l'Universitat d'Educació a Distància ha estudiat les matèries d'Història, Filologia i Ciències Polítiques. .
  −
 
  −
==Dret==
  −
 
  −
'''Carles Recio''' estudià Dret per vocació personal i admiració per son pare segon declarà el mateix en podem llegir en la seua web <ref>http://www.carlesrecio.com</ref>.
  −
 
  −
Es va llicenciar en Dret per l'[[Universitat de Valéncia]]. Continuà el cursos de Doctorat en l'Universitat i va traure la Suficiència Acadèmica, tenint com a tutor al Professor Doctor Vicent Franch. La tesis doctoral, baix la direcció del Professor Doctor Manuel Martínez Sospedra, va ser llegida en l'Universitat Cardenal Herrera - CEU de Moncada i va obtindre un "Excelent Cum Laudem".
  −
 
  −
==Docència==
  −
Durant quatre cursos acadèmics Carles Recio fon Professor en l'[[Universitat Politècnica de Valéncia]] i ha impartit l'assignatura "Sistemes Polítics" i "Història de la Política ".
  −
 
  −
Guanyà una beca de la campanya Intercampus del Ministeri de Cultura i va a impartir l'assignatura "Constitucionalisme històric" en l'Universitat Francisco Gavidia del Salvador, baix el rectorat de l'Ingenier Mario Antonio Ruiz Ramirez i la Presidència del Consell Directiu de la Doctora Leticia Andino de Rivero.
  −
 
  −
==Valencianisme==
  −
'''Carles Recio''' creu haver caigut en el deler valencianiste arran de la llectura del número de març de la revista "El Cohet" de l'any [[1972]], a on es plasmava aquella idea de la Valéncia idílica dels anys vint i trenta que es reflectia en un folclorisme pintoresc. A partir de [[1977]] son pare el matriculà en els. Per aquell temps publicà el seu primer artícul en valencià en la revista "Murta" i d'allí passà a colaborar en el diari "Las Provincias" durant alguns anys, fins al dia en que a la subdirectora li pegà per vetar-lo.
  −
 
  −
==Institut d'estudis Valencians==
  −
 
  −
Fon President de l'[[Institut d'Estudis Valencians]] durant huit anys. En eixe periodo va expondre davant la Confraria del Sant Càliç de la [[Seu de Valéncia]] la possibilitat d'articular un camí de pelegrinació semblant al Camí de Santiago. Esta nova ruta aniria des del Monasteri de Sant Joan de la Penya , en Osca,  fins a la Capella del Santo Càliç de la [[Seu de Valéncia]].
  −
  −
 
  −
==Llibres==
  −
* ”Història de la Pàtria Valenciana”. Edició de l'Associació Cultural Vicent González Lizondo. Valéncia, any [[2007]]
  −
* ”El nacionalismo valenciano: Josep Maria Bayarri”. Edició de l'Ajuntament de Valéncia, any [[2007]].
  −
* "Historia de la Comunidad Autónoma de Valencia. Edició de l'empresa pública "Impulso Económico Local". Valéncia, any [[2006]]
  −
* "La veritat d'un himne", "El valencianisme"(6 tomos),
  −
* "El Camino del Santo Gríal"
  −
* "Historia General de la Comunidad Autónoma de Valencia"
  −
* "El Cavaller Encobert"
  −
* "El Poderós" (Premi de Novela Ciutat de [[Valéncia]] [[1997]])
  −
* "Aromes d'Orient"
  −
* "La Dama de Guardamar"
  −
* "Mater Desertorum"
  −
* "Historia de la Patria Valenciana"
  −
 
  −
 
  −
==Referències==
  −
<references/>
  −
 
  −
[[Categoria:Biografies]]
  −
[[Categoria:Escritors]]
  −
[[Categoria:Valencians]]
  −
[[Categoria:Escritors valencians]]
 
Usuari anónim