Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|225px|Ermita de la Mare de Deu del Rosel. Sigle XVIII. Ademuz. L''''Ermita de la Mare de Deu del Rosel''' és un temple catòlic situ...».
[[Image:ERMITA~1.JPG|thumb|225px|Ermita de la Mare de Deu del Rosel. Sigle XVIII. Ademuz.]]
L''''Ermita de la Mare de Deu del Rosel''' és un temple catòlic situat en la vila d'[[Ademús]], capital del [[Racó d'Ademús]], comarca de la província de Valéncia, Comunitat Valenciana.

== Descripció ==
L'ermita de la Mare de Deu del Rosel constituïx un chicotet oratori de planta quadrada, cobert de cúpula sobre pechines, en frontera d'arc de mig punt i chicotet presbiteri, sense capelles laterals. La coberta és a quatre aigües, en teula àrap. L'ermita es troba ubicada en un idílic parage a la vora del riu [[Bohílgues]], afluent del [[Túria]], rodejat d'abundant vegetació, hortes i séquies.

== Història ==
La seua construcció data del sigle XVIII, veïna a un antic embarcador de fustes, que es transportaven des d'este últim riu fins a la ciutat de Valéncia.

L'advocació del Rosel és escassa en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, desconeixent-se la seua vinculació en la vila d'Ademús.

== Bibliografia ==
* Eslava Blasco, Raúl: ''Ademuz i su patrimonio historicoartístico''. Ademuz, 2007. ISBN 978-84-606-4251-0
804

edicions

Menú de navegació