Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
208 bytes afegits ,  20:48 10 set 2010
Llínea 38: Llínea 38:  
==Geografia==
 
==Geografia==
   −
La Vall de Pego, composta pels municipis de Pego i de [[l'Atzúvia]]. Constituïx una clara unitat física i humana situada en el centre nord de la comarca la Marina Alta, fitant la província de València. És una gran depressió rodejada de muntanyes, a excepció de la zona de llevant on hi ha una formació d'albufera, marjal i un cordó arenós de les deveses. Les muntanyes més destacades són: la serra del Cavall (713 m alt), Montnegre (653 m), Bodoix (556 m), Mostalla (359 m), Ambra (298 m). Els rius de la vall són: Bullentó o Calapatar que dóna origen al de Racons o Molinell per mig del riu Revolta que els serveix d'enllaç, també hi ha els barrancs de Benixat, Benituba, Castelló, Mostalla i Sant Joaquim. La seua pluviometria és de les més altes del país, cosa que fa que acumule aigües de la vall i de les veïnes i que hi haja una zona pantanosa. Va ser molt destacat el conreu de l'arròs bombó durant el segle XX. El terme municipal de Pego limita amb els de [[l'Atzúvia]], [[Dénia]], [[Orba]], [[Ràfol d'Almúnia]], [[Sagra]], [[Tormos]], [[Vall d'Ebo]] i [[Oliva (Safor)|Oliva]].
+
La Vall de Pego, es compon pels municipis de Pego i de [[l'Atzúvia]]. Constituïx una clara unitat física i humana situada en el centre nord de la comarca la Marina Alta, fitant la província de València. És una gran depressió rodejada de muntanyes, a excepció de la zona de llevant on hi ha una formació d'albufera, marjal i un cordó arenós de les deveses.  
 +
Les muntanyes més destacades són: la serra del Cavall (713 m alt), Montnegre (653 m), Bodoix (556 m), Mostalla (359 m), Ambra (298 m). Els rius de la vall són: Bullentó o Calapatar que dóna origen al de Racons o Molinell per mig del riu Revolta que els serveix d'enllaç, també hi ha els barrancs de Benixat, Benituba, Castelló, Mostalla i Sant Joaquim. La seua pluviometria és de les més altes del país, cosa que fa que acumule aigües de la vall i de les veïnes i que hi haja una zona pantanosa. Va ser molt destacat el conreu de l'arròs bombó durant el segle XX.
 +
S'arriba a la ciutat per carretera, des d'[[Alicante]], a través de la [[N-332]] prenent després la [[CV-700]] o des de [[València]], per la mateixa carretera, pero desvinat-se a l'altura de la CV-715.
 +
 
 +
El terme municipal de Pego limita amb els de [[l'Atzúvia]], [[Dénia]], [[Orba]], [[Ràfol d'Almúnia]], [[Sagra]], [[Tormos]], [[Vall d'Ebo]] i [[Oliva (Safor)|Oliva]].
    
==Història==
 
==Història==
38

edicions

Menú de navegació