Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
9 bytes afegits ,  16:03 25 set 2011
m
Llínea 48: Llínea 48:  
== Flora i fauna ==
 
== Flora i fauna ==
   −
Argentina albergue prop d’u 10% de la flora mundial, lo que causa un poc de sorpresa degut a la seua diversitat geografica: el nort subtropical, les arides pampes de l’estepa patagonica, els boscs andins i les capes de gel sub antartic.
+
Argentina albergue prop d’u 10% de la flora mundial, lo que causa un poc de sorpresa degut a la seua diversitat geografica: el nort subtropical, les arides pampes de l’estepa patagonica, els boscs andins i les capes de [[gel]] sub antartic.
    
Les Pampas
 
Les Pampas
   −
Els fertils sols de les pampes l’han fet una de les regions agricultores més productives del mon. En lloc d’estar coberta de cortadera o coa de rabosot, ara esta coberta de praderies de pastura per a que el ganado menje i de grans cultius de [[cereal|cereals]] i [[soja]]. Alguns especies d’arbres incloen l’arbre nacional el [[ceibo]] i l’[[acàcia]] aixina tambe unes poques especies introduïdes com l’[[eucaliptus]] i l’[[alber]]. La malea es comu en els valls arits que s’estenen cap als fi dels Andes. Es abundant en aus natives com la monterita canela i el gallito arena. Entre atres aus de les Pampes es troben els horneros(forners), que construixen el seu niu de fanc en llocs visibles com fusts, y grans ñandúes, una especie mes chicoteta d’ esturç. Encara es conserven alguns [[cerv|cervs]] de la pampa, encara que el seu numero s’ha reduït.
+
Els fertils sols de les pampes l’han fet una de les regions agricultores més productives del mon. En lloc d’estar coberta de cortadera o coa de rabosot, ara esta coberta de praderies de pastura per a que el ganado menje i de grans cultius de [[cereal|cereals]] i [[soja]]. Alguns especies d’arbres incloen l’arbre nacional el [[ceibo]] i l’[[acàcia]] aixina tambe unes poques especies introduïdes com l’[[eucaliptus]] i l’[[alber]]. La malea es comu en els valls arits que s’estenen cap als fi dels Andes. Es abundant en aus natives com la monterita canela i el gallito arena. Entre atres aus de les Pampes es troben els horneros(forners), que construixen el seu niu de fanc en llocs visibles com [[fusta]], i grans nyandúes, una especie més chicoteta d’ esturç. Encara es conserven alguns [[cerv|cervs]] de la pampa, encara que el seu numero s’ha reduït.
    
== Poblacio i idioma ==
 
== Poblacio i idioma ==
109 448

edicions

Menú de navegació