Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
3 bytes eliminats ,  09:00 14 nov 2011
m
Revertides les edicions de Carlos aliknt (discussió); s'ha recuperat l'última versió de Valencian
Llínea 1: Llínea 1:  
[[Image:Reijci.jpg|right|200px|thumb|Fotografia oficial de Sa Majestat '''Joan Carles I''', Rei de Valéncia]]
 
[[Image:Reijci.jpg|right|200px|thumb|Fotografia oficial de Sa Majestat '''Joan Carles I''', Rei de Valéncia]]
   −
'''Joan Carles I''' ([[5 de giner]] de [[1938]] en [[Roma]], [[Itàlia]]), batejat Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias és l'actual Rei de [[Valéncia]], hereu llegítim del títul creat per Jaume I el Conquistador en l'any [[1232]]. El títul de Rei de [[València]] és un dels títuls històrics propis de la Corona d'[[Espanya]]; l'artícul 56 de la Constitució Espanyola reconeix el dret del Rei d'[[Espanya]] a usar la resta de títuls que li corresponen a la Corona (entre ells el de Rei de [[València]]). Estos títuls inclouen, entre atres, els que existien en els territoris de l'actual Regne d'[[Espanya]] abans de la seua constitució com a Corona unificada en l'época dels [[Reis Catòlics]]. Entre atres, els títuls històrics de la Corona Espanyola son els següents:
+
'''Joan Carles I''' ([[5 de giner]] de [[1938]] en [[Roma]], [[Itàlia]]), batejat Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias és l'actual Rei de [[Valéncia]], hereu llegítim del títul creat per Jaume I el Conquistador en l'any [[1232]]. El títul de Rei de [[Valéncia]] és un dels títuls històrics propis de la Corona d'[[Espanya]]; l'artícul 56 de la Constitució Espanyola reconeix el dret del Rei d'[[Espanya]] a usar la resta de títuls que li corresponen a la Corona (entre ells el de Rei de [[Valéncia]]). Estos títuls inclouen, entre atres, els que existien en els territoris de l'actual Regne d'[[Espanya]] abans de la seua constitució com a Corona unificada en l'época dels [[Reis Catòlics]]. Entre atres, els títuls històrics de la Corona Espanyola son els següents:
   −
''Rei de [[València]], de [[Castella]], de [[Lleó]], d'[[Aragó]], de les [[Dos Sicílies]], de [[Sevilla]], de [[Jerusalem]], de [[Navarra]], de [[Granada]], de [[Toledo]], de [[Galícia]], de [[Cerdenya]], de [[Córdova]], de [[Córsega]], de [[Múrcia]], de [[Jaén]], dels [[Algarve]]s, d'[[Algecires]], de [[Gibraltar]], de les [[Illes Canàries]], de les Illes Orientals i Occidentals, de les Illes i Terra Ferma de la Mar Océan...''
+
''Rei de [[Valéncia]], de [[Castella]], de [[Lleó]], d'[[Aragó]], de les [[Dos Sicílies]], de [[Sevilla]], de [[Jerusalem]], de [[Navarra]], de [[Granada]], de [[Toledo]], de [[Galícia]], de [[Cerdenya]], de [[Córdova]], de [[Córsega]], de [[Múrcia]], de [[Jaén]], dels [[Algarve]]s, d'[[Algecires]], de [[Gibraltar]], de les [[Illes Canàries]], de les Illes Orientals i Occidentals, de les Illes i Terra Ferma de la Mar Océan...''
   −
==El Príncep d'Asturies==
+
==El Príncip de Girona==
El seu fill és l'actual Príncip d' Asturies, títul tradicional dels hereus de la Corona d'[[Aragó]]. En regnar es convertirà en Felip V de [[València]] i VI d'[[Espanya]]. L'anterior Felip (Felip IV de [[Valéncia]] -V d'[[Espanya]]-), fon el primer borbó que regnà en [[Valéncia]] per a lo que va tindre que derrotar a les tropes austracistes dins de la coneguda com a Guerra de Successió Espanyola. La batalla més important d'esta lluita en relació al [[Regne de Valéncia]] fon la [[Batalla d'Almansa]]. [[Felip IV]] es caracterisà per una política centralista que va significar la perdiguera de l'autonomia del [[Regne de Valéncia]] i dels seus furs.
+
El seu fill és l'actual Príncip de Girona, títul tradicional dels hereus de la Corona d'[[Aragó]]. En regnar es convertirà en Felip V de [[Valéncia]] i VI d'[[Espanya]]. L'anterior Felip (Felip IV de [[Valéncia]] -V d'[[Espanya]]-), fon el primer borbó que regnà en [[Valéncia]] per a lo que va tindre que derrotar a les tropes austracistes dins de la coneguda com a Guerra de Successió Espanyola. La batalla més important d'esta lluita en relació al [[Regne de Valéncia]] fon la [[Batalla d'Almansa]]. [[Felip IV]] es caracterisà per una política centralista que va significar la perdiguera de l'autonomia del [[Regne de Valéncia]] i dels seus furs.
    
[[Categoria:Biografies]]
 
[[Categoria:Biografies]]

Menú de navegació