Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
33 bytes eliminats ,  14:06 16 oct 2012
Llínea 273: Llínea 273:     
==== Països en vies de desenrroll: sense restriccions d'emissions GEH ====
 
==== Països en vies de desenrroll: sense restriccions d'emissions GEH ====
 +
Els països en vies de desenroll (els que no estan inclosos en l'anex I del Protocol), entre els que es troben China i l'India, no estan subjectes a restriccions d'emissions de GEH. Els motius són dos:
   −
Los países en vías de desarrollo (los que no están incluidos en el anexo I del Protocolo), entre los que se encuentran China y la India, no están sujetos a restricciones de emisiones GEI. Los motivos son dos. Por un lado las emisiones históricas que están provocando el calentamiento actual las originaron en el pasado los países desarrollados. Por otro lado si se limitaran las emisiones de los países en vías de desarrollo no se permitiría su progresión. Así se señalaba y reconocía en el inicio del Tratado de la Convención:''Tomando nota de que, tanto históricamente como en la actualidad, la mayor parte de las emisiones de gases de efecto invernadero del mundo han tenido su origen en los países desarrollados, que las emisiones per cápita en los países en desarrollo son todavía relativamente reducidas y que la proporción del total de emisiones originada en esos países aumentará para permitirles satisfacer a sus necesidades sociales y de desarrollo''.<ref name=ccc2 /> En virtud de ello China y la India que han ratificado el Protocolo de Kyoto no se incluyen en el anexo I y no están obligadas a reducir sus emisiones.<ref name=ccc4 /> Las emisiones de CO<sub>2</sub> de China y la India en 2005 suponían el 19% y el 4,1% de las emisiones totales en el mundo.<ref name=eia1 />
+
* Per un costat les emissions històriques que estan provocant el calfament actual les originaren en el passat els països desenrollats.  
 +
* Per atre costat si es llimitaren les emissions dels països en vies de desenroll no es permetria la seua progressió.  
 +
Aixina se senyalava i reconeixia en l'inici del Tractat de la Convenció:''Prenent nota de que, tant històricament com en l'actualitat, la major part de les emissions de gasos d'efecte hivernàcul del món han tingut el seu orige en els països desenrollats, que les emissions per càpita en els països en desenroll són encara relativament reduïdes i que la proporció del total d'emissions originada en eixos països aumentarà per a permetre'ls satisfer les seues necessitats socials i de desenroll''.<ref name=ccc2 /> En virtut d'aixo China i l'India que han ratificat el Protocol de Kyoto no s'inclouen en l'anex I i no estan obligades a reduir les seues emissions.<ref name=ccc4 /> Les emissions de CO<sub>2</sub> de China i l'India en 2005 suponien el 19% i el 4,1% de les emissions totals en el món.<ref name=eia1 />
   −
Los países no incluidos en el anexo I no deben presentar un inventario anual de emisiones de gases de efecto invernadero y tampoco se les somete a examen. En enero de 2007 eran 132 los países que habían presentado su inventario nacional inicial correspondiente al año 1994.
+
Els països no inclosos en l'anex I no deuen presentar un inventari anual d'emissions de gasos d'efecte hivernàcul i tampoc se'ls somet a examen. En giner de 2007 eren 132 els països que havien presentat el seu inventari nacional inicial corresponent a l'any 1994.
    
=== La Conferència del Canvi Climàtic de Copenhague en decembre de 2009 ===
 
=== La Conferència del Canvi Climàtic de Copenhague en decembre de 2009 ===
336

edicions

Menú de navegació