Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
217 bytes eliminats ,  12:52 22 gin 2013
Llínea 19: Llínea 19:     
== Història ==
 
== Història ==
Històricament, s'estima la seua fundació entre els anys 1240 i 1250, Canals fon molt important durant la dominació musulmana. La seua situació privilegiada junt en el [[riu Canyoles]] i el [[riu dels Sants]] li proporcionava terres fèrtils. Fon en aquella época quan es van construir els canals per a aprofitar l'aigua. D'ací el nom de Canals. A Lleida també hi ha una població del mateix nom, per la qual cosa no es descarta que l'orige dels repobladors determinara el nom de la població, com en atres localitats valencianes va succeir. Conquistat per la [[Corona d'Aragó]] i repoblat per majoria catalana, Canals conserva, com la resta de la comunitat, la llengua, cultura i història que van portar aquells repobladors.
+
Històricament, s'estima la seua fundació entre els anys [[1240]] i [[1250]], Canals fon molt important durant la dominació musulmana. La seua situació privilegiada junt en el [[riu Canyoles]] i el [[riu dels Sants]] li proporcionava terres fèrtils. Fon en aquella época quan es van construir els canals per a aprofitar l'[[aigua]]. D'ací el nom de Canals.
 +
Conquistat i repoblat per la [[Corona d'Aragó]], Canals conserva, com el restant de la comunitat, la cultura e història que van portar aquells repobladors.
   −
En ''La Torre'' de Canals (llavors un ''lloc'' i ara barri) va nàixer el papa [[Calixt III]] en [[1378]].
+
En ''La Torre'' de Canals (llavors un ''lloc'' i ara barri) va nàixer el [[Papa]] [[Calixt III]] en [[1378]].
   −
És en la [[pedania]] d'Ayacor on va nàixer, també, en [[1957]], el motoriste [[Ricardo Tormo]], bicampió del món.
+
És en la [[pedania]] d'Ayacor on va nàixer, en [[1957]], el motoriste [[Ricardo Tormo]], bicampió del món.
    
== Demografia ==
 
== Demografia ==
111 296

edicions

Menú de navegació