Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
32 bytes afegits ,  13:22 13 feb 2013
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
Un helicopter es un tipo d'[[aeronau]] sumament popular que se caracterisa i distinguix perque està sustentada i es impulsada a partir d'un o mes rotors horisontals. El rotor està compost per dos o mes pales i es aquella part rotativa de l'[[aeronau]] que permet la sustentacio aerodinamica de la nau. Cap destacar, que podrem trobar-mos en el rotor principal , el qual apareix montat en un mastil en la part superior de l'helicopter i el rotor de coa, que consistix en un heliç aplicat sobre la cuixera de coa de l'helicopter. El primer provoca sustentacio i espente, en tant, el rotor de coa solament espente.
+
Un '''helicopter''' es un tipo d'[[aeronau]] sumament popular que se caracterisa i distinguix perque està sustentada i és impulsada a partir d'un o més rotors horisontals. El rotor està compost per dos o més pales i és aquella part rotativa de l'[[aeronau]] que permet la sustentació aerodinamica de la nau. Cap destacar, que podrem trobar-mos en el rotor principal , el qual apareix montat en un mastil en la part superior de l'helicopter i el rotor de coa, que consistix en un heliç aplicat sobre la cuixera de coa de l'helicopter. El primer provoca sustentació i espente, en tant, el rotor de coa solament espente.
   −
L'esgarre mes ixent de l'helicopter ho produix el rotor que permet la sustentacio de l'aeronau sense necessitat de desplaçament, lo qual ademes facilita la realisacio d'aterrisages i de desapegues sense necessitat de pistes d'aterrisage formals. Com conseqüencia d'esta situacio es que els helicopters son majorment empleats en zones aïllades, o en el seu defecte, en aquelles en les que predomina la congestio i en les que llavors un avio no podria operar en les seues caracteristiques.
+
L'esgarre més ixent de l'helicopter ho produix el rotor que permet la sustentació de l'aeronau sense necessitat de desplaçament, lo qual ademés facilita la realisació d'aterrisages i de desapegues sense necessitat de pistes d'aterrisage formals. Com conseqüencia d'esta situació és que els helicopters són majorment empleats en zones aïllades, o en el seu defecte, en aquelles en les que predomina la congestió i en les que llavors un [[avió]] no podria operar en les seues característiques.
   −
Atra qüestio fonamental per a destacar de l'helicopter es que gracies al rotor pot mantindre's en vole en una zona de manera molt mes satisfactoria que qualsevol atra [[aeronau]] i tambe realisant tasques que una aeronau com l'avio, no podria realisar. Per eixemple, es recurrent que les forces de seguritat usen els helicopters per a mantindre vigilada una determinada zona urbana en la qual se portarà a veta un acontenyiment important.
+
Atra qüestió fonamental per a destacar de l'helicopter és que gracies al rotor pot mantindre's en vol en una zona de manera molt més satisfactoria que qualsevol atra [[aeronau]] i també realisant tasques que una aeronau com l'avió, no podria realisar. Per eixemple, és recurrent que les forces de seguritat usen els helicopters per a mantindre vigilada una determinada zona urbana en la qual se portarà a veta un acontenyiment important.
   −
Si be en comparança en atres aeronaus, com ser l'[[avió]], l'helicopter presenta una major complexitat, resultant en un cost de fabricacio, us i manteniment molt mes elevat que l'[[avió]], es mes llent, presenta una menor autonomia de vole i ostenta una menor capacitat de carrega, sense dubtes, totes estes se diluixen ante l'enorme maniobrabilitat i la capacitat de mantindre's estatic en l'aire en un determinat lloc.
+
Si be en comparança en atres aeronaus, com ser l'avió, l'helicopter presenta una major complexitat, resultant en un cost de fabricació, us i manteniment molt més elevat que l'avió, és més llent, presenta una menor autonomia de vol i ostenta una menor capacitat de carrega, sense dubtes, totes estes se diluixen ante l'enorme maniobrabilitat i la capacitat de mantindre's estatic en l'aire en un determinat lloc.
   −
Entre els uss mes freqüents que se li dona a l'helicopter hui dia es conten: transport, construccio, busca i rescat en desastres naturals i accidents, us militar i en vigilancia.
+
Entre els usos més freqüents que se li dona a l'helicopter hui dia es conten: transport, construcció, busqueda i rescat en desastres naturals i accidents, us militar i en vigilancia.
       
[[Categoria: Tecnologia]]
 
[[Categoria: Tecnologia]]
 
[[Categoria: Transport]]
 
[[Categoria: Transport]]
109 710

edicions

Menú de navegació