Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1 byte eliminat ,  17:28 28 maig 2013
m
Llínea 5: Llínea 5:  
== Cos i pelage ==
 
== Cos i pelage ==
   −
El cos dels capibaras es masivo i rechoncho i del seu trall robust ixen quatre potes curtes. Les potes anteriors tenen quatre dits i les posteriors tenen tres, aviats de manera radial. Els dits gruesos i semblants a piteus estan palmats en menudes tels. Este animal no te coa. Els capibaras alcancen una llongitut de 100 a 130 centimetros i una alçada al muscle de 50 a 60 centimetros, i les femelles suelen ser algo mes grans que els mascles. El pes mig es de 50 kilogramos en els mascles i 61 en les femelles, no obstant, el pes real pot variar entre 27 i 65 kilogramos.
+
El cos dels capibaras és redonet i del seu trall robust ixen quatre pates curtes. Les pates anteriors tenen quatre dits i les posteriors tenen tres, distribuits de manera radial. Els dits grossos i semblants a piteus estan palmats en menudes tels. Este animal no te coa. Els capibaras alcancen una llongitut de 100 a 130 centimetros i una alçada al muscle de 50 a 60 centimetros, i les femelles suelen ser algo més grans que els mascles. El pes mig és de 50 kilogramos en els mascles i 61 en les femelles, no obstant, el pes real pot variar entre 27 i 65 kilogramos.
   −
El pelage es llarc i aspre, pero en algunes parts es tan prim que se veu la pell a través d'ell. Aço fa que siguen uns animals propensos a les ensolanades i per a evitar-ho, se revuelcan en el fanc per a protegir-se la pell del sol. La coloracio va d'un marrón rojós al gris en la part superior, mentres que la part inferior te un color marrón groguenc. Alguns eixemplars tenen taques negres en la cara, el costat exterior de les potes i darrere. La llongitut dels monyos va de 30 a 120 milimetros.
+
El pelage és llarc i aspre, pero en algunes parts és tan prim que se veu la pell a través d'ell. Aço fa que siguen uns animals propensos a les ensolanades i per a evitar-ho, se revuelcan en el fanc per a protegir-se la pell del sol. La coloració va d'un marrón rojós al gris en la part superior, mentres que la part inferior te un color marrón groguenc. Alguns eixemplars tenen taques negres en la cara, el costat exterior de les pates i darrere. La llongitut dels monyos va de 30 a 120 milimetros.
    
== Cap i dents ==
 
== Cap i dents ==
112 355

edicions

Menú de navegació