Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1345 bytes afegits ,  22:20 16 jun 2013
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
'''Estudiants per la Llibertad''' (EL) és una associació universitària valencianista de representació estudiantil de l'[[Universitat de Valéncia]]. En [[2007]] es presentà a les eleccions de l'universitat junt a l'associació [[El Porvenir de Los Estudiantes|EPLE]] i els demes anys anant asoles. En l'any [[2010]] es presentaren a les Facultats de Magisteri, Història, Socials i Dret, sent en ad esta última a on varen traure els millors resultats, tenin en l'actualitat representació en les diferents organismes de la Universitat.
+
   −
==Ideologia==
  −
Promoguda des del [[Grup d'Acció Valencianista]], EL s'emmarca en el [[valencianisme]] d'acció en contra de la catalanisació de l'universitat. Ademés l'objectiu d'EL és defendre els drets dels estudiants des de una perspectiva valencianista.
     −
Estudiants per la Llibertad és una associació creada per a defendre els interessos profesionals del estament estudiantil valencià. En una configuracio associativa i espírit sindical, fen de la defensa del [[valencianisme]] i lo universitari la principal reivindicació.
+
¿ Qué es Estudiantes por la Libertad ?
 +
EXL es una asociación creada por y para los estudiantes.
 +
Con una configuración asociativa y un espíritu sindical,
 +
no adscrita a ningún partido político. Defendemos la
 +
Identidad valenciana como comunidad popular, cultural e
 +
histórica dentro del marco común europeo.
 +
Creemos en una economía real y social basada en el bien
 +
común.
 +
Rechazamos el actual sistema económico monetario de la
 +
Unión Europea, que somete al conjunto de los europeos
 +
a un sistema liberal capitalista, ajeno a los intereses del
 +
pueblo, expropiando la soberanía popular en favor de
 +
oligarquías financieras
 +
.En [[2007]] es presentà a les eleccions de l'universitat junt a l'associació [[El Porvenir de Los Estudiantes|EPLE]] i els demes anys anant asoles. En l'any [[2012]] es presentaren a les Facultats de Biologia, Història, Socials, Siencies ambientals i Dret, sent en ad esta última a on varen traure els millors resultats, tenin en l'actualitat representació en les diferents organismes de la Universitat.
   −
Estudiants per la Llibertad està creada per un grup d'estudiants independients no adscrits a cap ideología, asoles el valencianisme, encara que fan bandera i recolzen publicament als seus companyers en la batalla de la defensa de les senyes d'identidat, tant en el carrer com en les aules, son associacions i partits polítics com el Grup d´Accio Valencianista; [[Coalició Valenciana]]; o la [[Coordinadora de Entitats Culturals del Regne de Valéncia]].
     −
El discurs de Estudiants per la Llibertat en l'Universitat es:
+
Programa
 +
 +
Estudiants per la Llibertat se sustenta sobre dos pilars que considerem bàsics en l’àmbit estudiantil:
 +
Universitat pública i de qualitat.
   −
*Necessitat d'una major inversió en els estudiants i en calitat de la docencia.
+
És de vital importància la gestió que desenrolla l’Estat en la universitat. Advoquem per un sistema educatiu completament públic.
*Busca d'una Universitat que proyecte als estudiants profesionalment i abandone la seua faceta política/catalanista per a centrarse exclusivament en l'acadèmica.
+
Entenem la universitat com un instrument fonamental per a la formació de la societat, que posteriorment repercutirà en el bé comú. Per això, no podem deixar en mans d’empreses privades i lobbies financers la direcció i gestió de la universitat. NO a la privatitsació de l’educació.
*Defesa de [[llengua valenciana|l'idioma valencià]], sense ingerencies catalanistes.
+
Reclamem uns servicis públics de qualitat, en transport públic i instalacions deportives; el manteniment i posterior aument progressiu de beques per a estudiants am dificultats econòmiques i/o premiant l’esforç/resultat realisat per l’estudiant.
*Aposta per un bilingüisme efectiu, a on no se discrimine i es respete al [[castellà]] com llengua vehicular en l'[[Universitat de Valéncia]].
+
Demanem la subvenció per part de l’Estat en el transport públic (metro, bus, tramvia), ya siga per mijà de l’emissió de beques especials per al transport o la instauració d’un preu fix als usuaris universitaris.
*Exigixència de que es destine major presupost a les instalacions i sevicis universitaris.
+
*La gratuitat de les Instalacions deportives dins del Campus.
+
Deport més accessible. Les instalacions deportives han de ser gratuïtes per als estudiants. S’ha de fomentar i potenciar el deport, ya que creguem que esta inculca valors com l’esforç i el sacrifici, a més de ser una alternativa a l’actual sedentarisme de la joventut.
*Impuls dins de l'Universitat un model de cultura plural i no particularisat a on, com ocorre fins ara, es balafien exclusivament els diners en la promoció del pancatalanisme.
+
 +
Estem radicalment en contra de les pujades de tasses, a més a més, proposem un sistema de tasses redistributiu, d’acort am el nivell de renda. Denunciem l’actual pujada de tasses, que dividix a la societat en funció de la quantitat de capital, i crea desigualtats socials.
 +
 +
Biblioteca. Exigim una biblioteca d’acort am els temps presents, en la que es puguen trobar edicions actuals.
 +
 +
També demanem un servici de repografia am preus de cost per als estudiants.
 +
 +
Defensa de la nostra identitat.
    +
Defensa del valencià. Este s’ha de fomentar i potenciar i, junt am el castellà, ha de ser la llengua vehicular en la universitat. La llengua és una part fonamental de la nostra identitat com a poble, “cada vegada que s’extinguix una llengua, desapareix un manera de vore el món”. Al mateix temps, s’ha d’impulsar la nostra cultura i tradicions, que estan completament amenaçades a caure en l’oblit.
 +
   −
 
+
Promoció i difusió d’art i cultura europees. Creguem de vital importància redescobrir les nostres arrels europees, per això animem tots els estudiants a entrar en el programa de beques Erasmus. Sabem que un poble que oblida les seues arrels està condenat a l’extinció. Així,mateix , veem en la defensa de totes les identitats europees un dic contra el mundialisme i la globalisació.
 
+
contacte;
 
+
http://estudiantesporlalibertad.tumblr.com/
 
+
https://www.facebook.com/Estudiantesxlalibertad?ref=hl
==Enllaços externs==
  −
*http://www.estudiantesxlalibertad.com
   
*http://www.valenciafreedom.com/web/modules.php?name=News&file=article&sid=602
 
*http://www.valenciafreedom.com/web/modules.php?name=News&file=article&sid=602
    
[[Categoria:Sindicats d'Espanya]]
 
[[Categoria:Sindicats d'Espanya]]
Usuari anónim

Menú de navegació