Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1244 bytes afegits ,  13:50 21 jun 2013
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
La '''Caixa d'Aforros de Valéncia, Castelló i Alacant''', nom comercial '''Bancaixa''', és una entitat de Crèdit [[Comunitat Valenciana|valenciana]] de naturalea fundacional<ref>[http://obrasocial.bancaixa.es/institucional/institucional.aspx Obra Social Bancaixa]</ref>  i caràcter benèfic-social, l'objecte del qual és contribuir a la consecució dels interessos generals, a través del desenroll econòmic i social en la seua zona d'actuació.
+
[[Image:Bancaixa-seu.jpg|thumb|left|250px|Antiga seu de Bancaixa en el centre financer de [[Valéncia]].]]
 +
La '''Caixa d'Aforros de Valéncia, Castelló i Alacant''', nom comercial '''Bancaixa''', fon una entitat de Crèdit [[Comunitat Valenciana|valenciana]] de naturalea fundacional<ref>[http://obrasocial.bancaixa.es/institucional/institucional.aspx Obra Social Bancaixa]</ref>  i caràcter benèfic-social, l'objecte del qual era contribuir a la consecució dels interessos generals, a través del desenroll econòmic i social en la seua zona d'actuació.
   −
[[Image:Bancaixa-seu.jpg|thumb|left|250px|Seu de Bancaixa en el centre financer de [[Valéncia]].]]
+
En l'any 2010 Bancaixa s'integrà en el [[Banco Financiero y de Ahorros]] fundat conjuntament per [[Caja Madrid]] i Bancaixa, impulsat pel [[Banc d'Espanya]] a través d'un model financer nomenat [[Sistema Institucional de Protecció]] (SIP). En l'any [[2010]] s' adherixen [[La Caja de Canarias]], [[Caixa Laietana]], [[Caja Rioja]], [[Caja Ávila]] i [[Caja Segovia]].
   −
Bancaixa, és l'entitat financera més important de la [[Comunitat Valenciana]], la matriu del sext grup financer espanyol i del tercer dins del sector de les [[caixes d'aforros]] per actius totals, en un gran potencial de desenroll.
+
Esta operació coneguda en térmens financers com ''[[fusió freda (finances)|fusió freda]]'' està controlada per [[Caja Madrid]] entitat que gestionará conjuntament uns 340.000 millons d'euros de actius.<ref>[http://www.cotizalia.com/en-exclusiva/que-queda-aquellas-cajas-ahorro-20101231-63157.html De 45 a 15 entidades: lo que queda de aquellas cajas de ahorro - Cotizalia.com]</ref>
   −
L'entitat es rig pels seus Estatuts adaptats al Text Refòs de la [[Llei de Caixes d'Aforros]], aprovat per Decret Llegislatiu 1/1997, de [[23 de juliol]] del [[Govern Valencià]], i el restant de normes que la desenrollen, autorisats per mig de Resolucions de l'[[Institut Valencià de Finances]] del [[8 d'octubre]] de [[1997]].
+
En l'any [[2012]], degut a la mala gestió de la seua directiva, les perdudes generalisades i la crisis econòmica, Bankia rebe una ajuda milloria per part d'Europa. En [[2013]] Bancaixa es convertix en una fundació, pero en un presupost i actius molt reduïts. Actualment les antigues oficines de Bancaixa mostren el logotip "Bankia".  
   −
El seu domicili social està en [[Castelló de la Plana]], carrer Cavallers, número 2. Està subjecta a la supervisió del [[Banc d'Espanya]] i somesa al protectorat de la [[Generalitat Valenciana]]. La seua duració és indefinida i està integrada en la [[Federació Valenciana de Caixes d'Aforros]] i en la [[Confederació Espanyola de Caixes d'Aforros]]. El seua C.I.F. es el número G-46002804. Està inscrita en el [[Registre Mercantil de Castelló]], en el Tom 532, Llibre 99 de la Secció General, Fulla número CS-2749; en el Registre administratiu especial a càrrec del Banc d'Espanya en el número 49; i en el [[Registre de Caixes d'Aforros de la Comunitat Valenciana]] en el número 4.
+
Bancaixa, fon l'entitat financera més important de la [[Comunitat Valenciana]], la matriu del sext grup financer espanyol i del tercer dins del sector de les [[caixes d'aforros]] per actius totals, en un gran potencial de desenroll.
   −
Actualment la presidix el que fora tercer president de la [[Generalitat Valenciana]] del periodo autonòmic, [[José Luis Olivas]]. L'actual director general és [[Aurelio Izquierdo Gómez]].
+
L'entitat es regia pels seus Estatuts adaptats al Text Refòs de la [[Llei de Caixes d'Aforros]], aprovat per Decret Llegislatiu 1/1997, de [[23 de juliol]] del [[Govern Valencià]], i el restant de normes que la desenrollen, autorisats per mig de Resolucions de l'[[Institut Valencià de Finances]] del [[8 d'octubre]] de [[1997]].
 +
 
 +
El seu domicili social estava en [[Castelló de la Plana]], carrer Cavallers, número 2. Estava subjecta a la supervisió del [[Banc d'Espanya]] i somesa al protectorat de la [[Generalitat Valenciana]]. La seua duració era indefinida i estava integrada en la [[Federació Valenciana de Caixes d'Aforros]] i en la [[Confederació Espanyola de Caixes d'Aforros]]. El seu C.I.F. era el número G-46002804. Estava inscrita en el [[Registre Mercantil de Castelló]], en el Tom 532, Llibre 99 de la Secció General, Fulla número CS-2749; en el Registre administratiu especial a càrrec del Banc d'Espanya en el número 49; i en el [[Registre de Caixes d'Aforros de la Comunitat Valenciana]] en el número 4.
 +
 
 +
L'últim president de Bancaixa fon el que fora tercer president de la [[Generalitat Valenciana]] del periodo autonòmic, [[José Luis Olivas]]. L'últim director general fon [[Aurelio Izquierdo Gómez]]. Els dos foren processats judicialment per les seues actuacions al front de Bancaixa.
    
== Història ==
 
== Història ==
   
Els orígens del Grup Bancaixa es remonten a [[1878]], data en que la [[Real Societat Econòmica d'Amics del País de Valéncia]] funda la Caixa d'Aforros de Valéncia, societat matriu.  
 
Els orígens del Grup Bancaixa es remonten a [[1878]], data en que la [[Real Societat Econòmica d'Amics del País de Valéncia]] funda la Caixa d'Aforros de Valéncia, societat matriu.  
   Llínea 41: Llínea 45:     
*[[2002]]: S'aprova la integració de [[Banc de Múrcia]], S.A. en el Banc de Valéncia, S.A., i culminació de la seua fusió operativa.
 
*[[2002]]: S'aprova la integració de [[Banc de Múrcia]], S.A. en el Banc de Valéncia, S.A., i culminació de la seua fusió operativa.
 +
 +
*[[2010]]: Integració en [[Bankia]].
    
== El Grup Bancaixa ==
 
== El Grup Bancaixa ==
El Grup Bancaixa està format per un conjunt d'empreses constituïdes o participades per la Caixa d'Aforros de Valéncia, Castelló i Alacant, Bancaixa, que integra entitats financeres i societats de servicis.
+
El Grup Bancaixa estava format per un conjunt d'empreses constituïdes o participades per la Caixa d'Aforros de Valéncia, Castelló i Alacant, Bancaixa, que integrava entitats financeres i societats de servicis.
   −
Estes empreses tenen com a objecte especialisar i diversificar l'oferta de productes als clients a través de diferents canals de distribució en un espai geogràfic progressivament ampliat, a fi d'obtindre economies d'escala i d'àmbit o d'abast.
+
Estes empreses tenien com a objecte especialisar i diversificar l'oferta de productes als clients a través de diferents canals de distribució en un espai geogràfic progressivament ampliat, a fi d'obtindre economies d'escala i d'àmbit o d'abast.
   −
Bancaixa, com a entitat matriu del Grup, coordina l'actuació de les empreses participades, a les que recolza en diversos aspectes.
+
Bancaixa, com a entitat matriu del Grup, coordinava l'actuació de les empreses participades, a les que recolzava en diversos aspectes.
   −
Conformen el Grup Bancaixa<ref> [http://bancaja.es/CAS/corporativa/quienessomos/organigrama.aspx Organigrama  Grup Bancaixa]</ref>:
+
Conformaven el Grup Bancaixa<ref> [http://bancaja.es/CAS/corporativa/quienessomos/organigrama.aspx Organigrama  Grup Bancaixa]</ref>:
    
- La '''Caixa d'Aforros de Valéncia, Castelló i Alacant, Bancaixa''', resultat de l'unió de cinc caixes d'aforros valencianes i l'integració de Sindibank.
 
- La '''Caixa d'Aforros de Valéncia, Castelló i Alacant, Bancaixa''', resultat de l'unió de cinc caixes d'aforros valencianes i l'integració de Sindibank.
Llínea 58: Llínea 64:     
== Vore també ==
 
== Vore també ==
* [[Història de les caixes d'aforros espanyoles]]
+
* [[Banc de Valencia]]
 +
* [[Bankia]]
    
== Referències ==
 
== Referències ==

Menú de navegació