Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
10 bytes eliminats ,  09:14 30 jul 2013
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
'''Louis Couturat''' (17 de giner de 1868 - 3 d'agost de 1914) va ser un filòsof, llògic, llingüista i matemàtic francés.
 
'''Louis Couturat''' (17 de giner de 1868 - 3 d'agost de 1914) va ser un filòsof, llògic, llingüista i matemàtic francés.
   −
Va estudiar filosofia i matemàtica a l'Escola Normal Superior i va ser després professor a la Universitat de [[Tolosa de Llenguadoc|Tolosa]] i en el Colegie de França. A l'Estat francés va ser un dels precursores de la [[llògica simbòlica]], que havia començat a difondre's poc abans de la Primera Guerra Mundial gràcies a la llabor de [[Charles Peirce]], [[Giuseppe Peano]] i especialment de [[Principia Mathematica]], d'[[Alfred North Whitehead]] i [[Bertrand Russell]], este últim amic personal de Couturat. Va concebre la llògica simbòlica com un instrument per al perfeccionament de les matemàtiques i de la filosofia, integrant així el corrent nomenat [[logicisme]] . En este aspecte, es va opondre a [[Henri Poincaré]], qui va anticipar al seu torn l'[[intuïcionisme]] de [[Luitzen Egbertus Jan Brouwer|Brouwer]]. Couturat va contribuir al desenroll del llenguage artificial [[ido]], una variant de l'[[esperanto]]. Va morir en un accident de trànsit.
+
Va estudiar filosofia i matemàtica a l'Escola Normal Superior i va ser després professor a la Universitat de [[Tolosa de Llenguadoc|Tolosa]] i en el Colegie de França. A França va ser un dels precursors de la [[llògica simbòlica]], que havia començat a difondre's poc abans de la Primera Guerra Mundial gràcies a la llabor de [[Charles Peirce]], [[Giuseppe Peano]] i especialment de [[Principia Mathematica]], d'[[Alfred North Whitehead]] i [[Bertrand Russell]], este últim amic personal de Couturat. Va concebre la llògica simbòlica com un instrument per al perfeccionament de les matemàtiques i de la filosofia, integrant així el corrent nomenat [[logicisme]] . En este aspecte, es va opondre a [[Henri Poincaré]], qui va anticipar al seu torn l'[[intuïcionisme]] de [[Luitzen Egbertus Jan Brouwer|Brouwer]]. Couturat va contribuir al desenroll del llenguage artificial [[ido]], una variant de l'[[esperanto]]. Va morir en un accident de trànsit.
    
== Bibliografia ==
 
== Bibliografia ==
6408

edicions

Menú de navegació