Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
12 bytes afegits ,  11:32 4 dec 2013
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
En el terme '''Guerra Freda''' s'aludix a l'enfrontament tàctic entre l'[[URSS]] i els [[Estats Units]], en els seus respectius aliats, després de la [[Segona Guerra Mundial]] (1945). La guerra freda pròpiament dita va començar, pero, l'any 1947, després de molta tensió política entre un bloc i un atre. Era un enfrontament no declarat, sense ofensives militars, basat en la mútua amenaça (incloent el desenroll de [[bomba atòmica|bombes atòmiques]]) i en l'intent per expandir les àrees d'influència respectives, ya que arran del llançament de les bombes de [[Hiroshima]] i [[Nagasaki]], hi havia molta por d'entrar en una [[guerra nuclear]].
+
En el terme '''Guerra Freda''' s'aludix a l'enfrontament tàctic entre l'[[URSS]] i els [[Estats Units]], en els seus respectius aliats, després de la [[Segona Guerra Mundial]] ([[1945]]). La guerra freda pròpiament dita va començar, pero, en l'any [[1947]], després de molta tensió política entre un bloc i un atre.
 +
 
 +
Era un enfrontament no declarat, sense ofensives militars, basat en la mútua amenaça (incloent el desenroll de [[bomba atòmica|bombes atòmiques]]) i en l'intent per expandir les àrees d'influència respectives, ya que arran del llançament de les bombes de [[Hiroshima]] i [[Nagasaki]], hi havia molta por d'entrar en una [[guerra nuclear]].
    
[[Categoria:Guerra Freda| ]]
 
[[Categoria:Guerra Freda| ]]
111 182

edicions

Menú de navegació