Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1311 bytes afegits ,  19:29 5 maig 2014
Pàgina nova, en el contingut: «thumb|Quan el carbó crema, desprén calor gràcies a la transformació de l'energia química La '''calor''' (de símbo...».
[[Archiu:Coals on fire in my oven.JPG|thumb|Quan el carbó crema, desprén calor gràcies a la transformació de l'energia química]]
La '''calor''' (de símbol '''Q''') és una forma d'[[energia]] que es produïx en el moviment cinètic de les [[molècules]] d'un cos o partícula.

També es pot definir com una sensació que s'experimenta en rebre directament o indirectament la [[radiació]] solar, o d'aproximació a una font exotèrmica.

En la [[física]] la [[calor]] es definix com a l'intercanvi d'energia que es produïx a qualsevol procés en el qual el sistema no és aïllat de l'entorn i hi existix un gradient de temperatures a les fronteres del sistema analisat. No s'ha de confondre el concepte de '''calor''' en el de [[temperatura]] ni tampoc en el d'[[entalpia]].

== Enllaços externs ==
* [http://www.foxnews.com/story/0,2933,187464,00.html Plasma heat at 2 gigakelvins] - Article about extremely high temperature generated by scientists (Foxnews.com)
* [http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/heacon.html#heacon Heat and Thermodynamics] - Georgia State University
* [http://www.cheresources.com/convection.shtml Correlations for Convective Heat Transfer] - ChE Online Resources

[[Categoria:Magnituts físiques]]
[[Categoria:Propietats termodinàmiques]]
[[Categoria:Calorimetria]]
6408

edicions

Menú de navegació