Canvis

334 bytes afegits ,  23:45 2 ago 2014
sense resum d'edició
Llínea 23: Llínea 23:  
}}
 
}}
   −
'''Albalat de la Ribera''' és un [[municipi]] de la [[Comunitat Valenciana]]. Situat en la [[província de Valéncia]], en la [[comarca]] de [[La Ribera Baixa]]. Conta en 3.429 habitants. Fins la década de [[1860]] se nomenava erròneament ''Albalat de Pardines''.
+
'''Albalat de la Ribera''' és un [[municipi]] del País Valencià. Situat en la [[província de Valéncia]], en la [[comarca]] de [[La Ribera Baixa]]. Conta (què conta, contes? COMPTA!) en 3.429 habitants. Fins la década de [[1860]] se nomenava erròneament ''Albalat de Pardines''.
    
== Geografia ==
 
== Geografia ==
Llínea 36: Llínea 36:     
== Història ==
 
== Història ==
Alqueria d'orige musulmà, el rei [[Jaume I d'Aragó]] la concedí en [[1238]] al bisbe de [[Saragossa]]. En [[1330]], se donà la jurisdicció del terme a Gonzalo Garcia, passant en [[1442]] al Justiciat d'[[Alzira]]. Posteriorment, passa el senyoriu a la família Jofre i als ducs de [[Gandia]]. Per últim, va pertànyer als [[Marquesat de Bèlgida|marquesos de Bèlgida]]. En [[1855]] i [[1864]] les inundacions del [[Xúquer]] causaren grans danys.
+
Alqueria d'orige musulmà, el rei [[Jaume I d'Aragó]] la concedí en [[1238]] al bisbe de [[Saragossa]]. En [[1330]], se donà la jurisdicció del terme a Gonçal Garcia, passant en [[1442]] al Justiciat d'[[Alzira]]. Posteriorment, passa el senyoriu a la família Jofre i als ducs de [[Gandia]]. Per últim, va pertànyer als [[Marquesat de Bèlgida|marquesos de Bèlgida]]. En [[1855]] i [[1864]] les inundacions del [[Xúquer]] causaren grans danys.
    
== Demografia ==
 
== Demografia ==
Llínea 60: Llínea 60:  
*'''Festes Patronals'''. Se celebren festes a l'Assunció de la Verge, [[Sant Roc]] i Crist de les Campanes, del 15 al 17 d'[[agost]].
 
*'''Festes Patronals'''. Se celebren festes a l'Assunció de la Verge, [[Sant Roc]] i Crist de les Campanes, del 15 al 17 d'[[agost]].
   −
*'''[[Moros i Cristians]] '''. Se celebren en octubre integrades en les del barri de Sant Roc, primer núcleu de la vila i on seguix la primitiva iglésia, hui denominada ermita.
+
*'''[[Moros i Cristians]] '''. Se celebren en octubre integrades en les del barri de Sant Roc, primer núcleu (vinga va, anem a traduïr des del castellà com mos ixca dels ous... Mediterráneo: Mediterraneu, Cutáneo: Cutaneu, Ano: Aneu. No és aixina? Ai, senyor lo que s'ha de llegir!) de la vila i on seguix la primitiva iglésia, hui denominada ermita.
    
== Política ==
 
== Política ==
Llínea 82: Llínea 82:  
}}
 
}}
   −
Actualment l'ajuntament està constituït per 6 regidors del [[PSPV-PSOE]], 4 del [[PP]] i 1 de [[EUPV]].
+
Actualment l'ajuntament està constituït per 6 regidors del [[PSPV-PSOE]], 4 del [[PP]] i 1 de [[EUPV]]. Com podeu comprovar, un poble ple de catalanistes, rochos, chentola varia y que mes val la pena que no s'acosteu, que tot aixo s'apega.
    
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
Usuari anónim