Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
21 bytes afegits ,  12:33 1 nov 2014
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
L''''infrarroig''', '''radiació infrarroja''' o '''llum infrarroja''' ('''IR''') és la part de l'[[espectre electromagnètic]] en una [[llongitut d'ona]] més llarga que la [[llum visible]] pero més curta que la radiació de [[microones]]. El seu nom significa "per sota del vermell", ya que el [[vermell]] és el color de la llum visible en una major [[llongitut d'ona]]. La radiació infrarroja s'estén al llarc de tres [[orde de magnitut|órdens de magnitut]] en llongituts d'ona d'entre 700 [[nanòmetro]]s i 1 [[milímetro]]. Tot i que els [[vertebrat]]s no poden percebre la radiació infrarroja en forma de llum, si que la poden percebre com a [[calor]] per unes terminacions nervioses especialisades de la pell conegudes com a termorreceptors.
+
L''''infrarroig''', '''radiació infrarroja''' o '''llum infrarroja''' ('''IR''') és la part de l'[[espectre electromagnètic]] en una [[llongitut d'ona]] més llarga que la [[llum visible]] pero més curta que la radiació de [[microones]]. El seu nom significa "per baix del [[roig]]", ya que el roig és el color de la llum visible en una major [[llongitut d'ona]].  
    +
La radiació infrarroja s'estén a lo llarc de tres [[orde de magnitut|órdens de magnitut]] en llongituts d'ona d'entre 700 [[nanòmetro]]s i 1 [[milímetro]]. Encara que els [[vertebrat]]s no poden percebre la radiació infrarroja en forma de llum, si que la poden percebre com a [[calor]] per unes terminacions nervioses especialisades de la pell conegudes com a termorreceptors.
 +
 +
[[Categoria:Física]]
 
[[Categoria:Espectre electromagnètic]]
 
[[Categoria:Espectre electromagnètic]]
111 296

edicions

Menú de navegació