Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
19 bytes afegits ,  09:55 31 gin 2015
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
{{en desenroll}}
 
{{en desenroll}}
'''Shinto''' (del [[japonés]] Shinto (神道 shintō), a voltes dit '''shintoisme''', és el nom d'una [[religió]] nativa en el [[Japó]]. Inclou l'[[adoració]] dels [[kami]] o espíritus de la naturalea. Alguns kami són locals i són coneguts com [[espíritu|espíritus]] o [[genis]] d'un lloc en particular, pero otros representan objetos naturales mayores y procesos, por ejemplo, [[Amaterasu, la diosa del [[Sol.
+
'''Shinto''' (del [[japonés]] Shinto (神道 shintō), a voltes dit '''shintoisme''', és el nom d'una [[religió]] nativa en el [[Japó]]. Inclou l'[[adoració]] dels [[kami]] o espíritus de la naturalea. Alguns kami són locals i són coneguts com [[espíritu|espíritus]] o [[genis]] d'un lloc en particular, pero atres representen objectes naturals majors i processos, per eixemple, [[Amaterasu]], la deesa del [[Sol]].
Actualmente el Sintoísmo constituye la segunda religión con mayor número de fieles de Japón, sólo superada ligeramente por el [[Budismo japonés. El número de practicantes varía desde los 108 millones (84% de la población en 2003) que tienen prácticas y/o influencias sintoistas hasta los 4 millones (3,3%) que lo practican regularmente y se identifican con la forma oficial del Shinto.
      +
Actualment el Shintoismo constituix la segona religió en major número de fidels del Japó, soles superada lleugerament pel [[Budisme japonés]]. El número de practicants varia des de els 108 millons (84% de la població en [[2003]]) que té prcàticas i/o influèncias shintoistes fins els 4 millons (3,3%) que el practicen regularment i s'identifiquen en la forma oficial del Shinto.
    
==Referències==
 
==Referències==
 
{{Traduït de |es| Shintoísmo}}
 
{{Traduït de |es| Shintoísmo}}
 +
 +
[[Categoria:Shinto]]
3829

edicions

Menú de navegació