Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
30 bytes afegits ,  18:29 3 maig 2015
m
sense resum d'edició
Llínea 19: Llínea 19:  
}}
 
}}
   −
'''Ricardo Penella Aries''', deportivament conegut com '''Aries''' ([[El Pilar (Valencia)]], [[Provincia de Valencia|Valencia]], [[Espanya]], [[25 de febrer]] de [[1957]]) fon un futboliste [[Espanya|espanyol]]. Jugà de defensa i desenrollà la major part de la seua carrera professional en el [[Valencia CF]] en la [[Primera Divisio d'Espanya]]. Actualment seguix aportant el seu talent en la lliga de veterans junt a atres jugadors mitics del [[Valencia C.F.]], compaginant el seu treball en la [[[http://www.futbolistasvalenciacf.com Associacio Futbolistes del Valencia C.F.]]].  
+
'''Ricardo Penella Aries''', deportivament conegut com '''Aries''' ([[El Pilar (Valéncia)]], [[Provincia de Valéncia|Valéncia]], [[Espanya]], [[25 de febrer]] de [[1957]]) fon un futboliste [[Espanya|espanyol]]. Jugà de defensa i desenrollà la major part de la seua carrera professional en el [[Valéncia CF]] en la [[Primera Divisió d'Espanya]]. Actualment seguix aportant el seu talent en la lliga de veterans junt a atres jugadors mitics del Valéncia C.F., compaginant el seu treball en la [[[http://www.futbolistasvalenciacf.com Associacio Futbolistes del Valéncia C.F.]]].  
    
== Trayectoria ==
 
== Trayectoria ==
Aries se formà en les categories inferiors del Valencia CF i debutà en el primer equip en apenes deneu anys en la temporada 76-77. En els seus primers anys jugava com centrocampista defensiu si be en el pas del temps acabà assentant-se com lliure. Fon en esta posicio en la que se feu imprescindible en el [[Valencia C.F.]] fins el punt que actualment es el segon en quant a partits disputats en l'equip che en 537 participacions, per darrere unicament de Ferrando Gómez Colomer.
+
Aries se formà en les categories inferiors del Valéncia CF i debutà en el primer equip en apenes deneu anys en la temporada 76-77. En els seus primers anys jugava com centrocampista defensiu si be en el pas del temps acabà assentant-se com lliure. Fon en esta posició en la que se feu imprescindible en el [[Valéncia C.F.]] fins el punt que actualment és el segon en quant a partits disputats en l'equip che en 537 participacions, per darrere unicament de Ferrando Gómez Colomer.
   −
Era un jugador que destacava pel seu fisic degut a la seua gran alçada. No se prodigava molt en l'atac, de fet soles anotà un gol en la seua dilatada trayectoria en la [[Primera divisio espanyola|Primera Divisio]]. No obstant no estava exent de tecnica sent un jugador molt de l'estil de l'epoca (influit per [[Franz Beckenbauer]]) en la que s'exigia al líbero ademes de la destruccio del joc del rival la funcio de creador de joc mediant passes llarcs i el posicionament de la defensa tot aixo eixecutat de lamanera mes estetica possible.
+
Era un jugador que destacava pel seu fisic degut a la seua gran alçada. No se prodigava molt en l'atac, de fet soles anotà un gol en la seua dilatada trayectoria en la [[Primera divisió espanyola|Primera Divisió]]. No obstant no estava exent de tècnica sent un jugador molt de l'estil de l'epoca (influit per [[Franz Beckenbauer]]) en la que s'exigia al líbero ademés de la destrucció del joc del rival la funció de creador de joc mediant passes llarcs i el posicionament de la defensa tot aixo eixecutat de la manera més estetica possible.
   −
A pesar dels escasos gols que anotà en la seua carrera deportiva marcà un fonamental, el sext de la tongada de penaltis del final de la [[Recopa d'Europa|recopa]] que el Valencia CF li guanyà al [[Atarassana F.C.]] en [[1980]] Es el jugador de camp que mes partits de lliga ha estat sense marcar gol.
+
A pesar dels escasos gols que anotà en la seua carrera deportiva marcà un fonamental, el sext de la tongada de penaltis del final de la [[Recopa d'Europa|recopa]] que el Valéncia CF li guanyà al [[Atarassana F.C.]] en [[1980]] Es el jugador de camp que més partits de lliga ha estat sense marcar gol.
   −
Despuix de la seua llarga i fructifera carrera en el Valencia CF, 1976-1992, fichà pel [[CD Castello]] a on disputà una temporada a gran nivell.
+
Despuix de la seua llarga i fructifera carrera en el Valéncia CF, [[1976]]-[[1992]], fichà pel [[CD Castelló]] a on disputà una temporada a gran nivell.
   −
== Seleccio nacional ==
+
== Selecció nacional ==
   −
Fon internacional en la [[Seleccio nacional de futbol d'Espanya]] un partit. El seu debut se produi el [[26 de setembre]] de [[1979]] davant [[Seleccio nacional de futbol de Portugal|Portugal]] en [[Vigo]] en resultat d'empat a un.
+
Fon internacional en la [[Selecció nacional de futbol d'Espanya]] un partit. El seu debut se produi el [[26 de setembre]] de [[1979]] davant [[Selecció nacional de futbol de Portugal|Portugal]] en [[Vigo]] en resultat d'empat a un.
    
== Clubs ==
 
== Clubs ==
111 182

edicions

Menú de navegació