Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
La '''historia moderna del valencia''' comenca a la fi del sigle d'Or, en el retroces de la llengua i la restriccio del seu us com llengua familiar.
+
L''''historia moderna del [[valencia]]''' començà en la fi del [[sigle d'Or]], en el retrocés de la llengua i la restricció del seu us com llengua familiar.
   −
== Decadencia ==
+
== Decadència ==
Despres de l'abolicio dels furs del Regne de Valencia en mediant el Decret de Nova Planta (1707), el regne de Valencia pati una llaugera castellanisacio i l'idioma pergue algunes de les seues paraules en favor d'atres castellanes. No obstant, la llengua Valenciana, ha mantingut caracter i personalitat propia, com vehicul d'expressio natural del poble valencià.
+
Després de l'abolició dels furs del [[Regne de Valéncia]] en pel [[Decret de Nova Planta]] ([[1707]]), el Regne de Valéncia patí una llaugera castellanisació i l'idioma valencià pergué algunes de les seues paraules en favor d'atres castellanes. No obstant, la llengua Valenciana, ha mantingut caracter i personalitat propia, com vehicul d'expressio natural del poble valencià.
    
{{Llengua valenciana}}
 
{{Llengua valenciana}}
    
[[Categoria:Valencià]]
 
[[Categoria:Valencià]]
3829

edicions

Menú de navegació