Canvis

4 bytes afegits ,  16:50 27 set 2015
m
Llínea 7: Llínea 7:     
==Historia==
 
==Historia==
La '''Casa Santonja''', també coneguda com '''Palau dels Marau''', està ubicada en [[l'Olleria]] ([[Vall d'Albaida]]) en el carrer del Ravalet. En este carrer també es troben una serie de construccions burgueses pertanyents a un periodo històric, comprés entre els [[sigle XVIII|sigles XVIII]] i XIX. Entre estos edificis, destaquen: la casa Roja, el palau del Zacarés i la Casa Santonja - Palau dels Marau. Esta casa-palau te un periodo constructiu prou dilatat, comprenent des del segle [[sigle XVII|XVII]] i XIX. Pertanyía a una família de terratinents en possessions tant en [[l'Olleria]] com en les poblacions dels voltants. També tenim referències de l'[[hort]], [[bodega]] i casa Marau, un [[mas]] fortificat que al semblar tenia grans extensions de [[vinyes]], orige de la riquea d'esta família. Encara que l'activitat principal d'esta família fon l'agrícola, molt dels seus membres foren destacats personages del seu temps, militars, advocats, funcionaris reals, etc, fins i tot dos d'ells aplegaren a ser diputats en les corts en el sigle XIX. Esta família participà de forma activa en la “[[guerra del francés]]”. La doble nomenclatura d'esta casa se deu a que la viuda dels Marau, es cassà per segona volta en un component de la família Santonja. Esta, era una família ilustrada i lliberal, relacionada en l'ambient de la [[maçoneria]] i el poder. Per això, degut a la simbologia de les pintures de la Casa-Palau, possiblement esta casa fora en algun moment un temple maçonic, de ser aixina, seria l'únic d'estes característiques existent en [[Europa]].
+
La '''Casa Santonja''', també coneguda com '''Palau dels Marau''', està ubicada en [[l'Olleria]] ([[Vall d'Albaida]]) en el carrer del Ravalet. En este carrer també es troben una serie de construccions burgueses pertanyents a un periodo històric, comprés entre els [[sigle XVIII|sigles XVIII]] i XIX. Entre estos edificis, destaquen: la casa Roja, el palau del Zacarés i la Casa Santonja - Palau dels Marau. Esta casa-palau te un periodo constructiu prou dilatat, comprenent des del sigle [[sigle XVII|XVII]] i XIX. Pertanyía a una família de terratinents en possessions tant en [[l'Olleria]] com en les poblacions dels voltants.  
 +
 
 +
També tenim referències de l'[[hort]], [[bodega]] i casa Marau, un [[mas]] fortificat que al semblar tenia grans extensions de [[vinyes]], orige de la riquea d'esta família. Encara que l'activitat principal d'esta família fon l'agrícola, molt dels seus membres foren destacats personages del seu temps, militars, advocats, funcionaris reals, etc, fins i tot dos d'ells aplegaren a ser diputats en les corts en el sigle XIX. Esta família participà de forma activa en la “[[guerra del francés]]”.  
 +
 
 +
La doble nomenclatura d'esta casa se deu a que la viuda dels Marau, es cassà per segona volta en un component de la família Santonja. Esta, era una família ilustrada i lliberal, relacionada en l'ambient de la [[maçoneria]] i el poder. Per això, degut a la simbologia de les pintures de la Casa-Palau, possiblement esta casa fora en algun moment un temple maçonic, de ser aixina, seria l'únic d'estes característiques existent en [[Europa]].
    
==Construcció i decoració==
 
==Construcció i decoració==
110 485

edicions