Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1276 bytes afegits ,  11:22 28 oct 2015
Pàgina nova, en el contingut: «'''Entente Cordiale''' (del francés "enteniment cordial") es la denominació d'un tractat de no agressió i regulació de l'expansió colonial entre el Regne...»
'''Entente Cordiale''' (del francés "enteniment cordial") es la denominació d'un tractat de no agressió i regulació de l'expansió colonial entre el [[Regne Unit]] i [[França]] el 8 d'abril de [[1904]], ratificat mediant una serie d'acorts firmats posteriorment. Mes allà de la preocupació immediata per l'expansió colonial inclosa en el tractat, la firma de l'Entente Cordiale marcà el fi de segles de conflictes intermitents entre les dos nacions i l'inici d'una coexistència pacifica que continua en el present.

L'expressió Entente Cordiale apareix utilisada per [[Guizot]] en [[1830]] i poc després de la proclamació de [[Lluïs Felip d'Orleans]] com rei dels francesos ([[1830]]-[[1848]]). Una primera Entente Cordiale entre [[França]] i el [[Regne Unit]] fon portada a bon terme en el fet de les dos visites de la [[reina Victòria]] en el sobirà francés en [[1843]] i [[1845]], en el castell d'Eu, en [[Normandia]]. Baix la Tercera República, es fa una nova aproximació entre els dos països baix el mateix nom.

Este tractat fon la base per a la formació d'un sistema d'aliances entre el [[Regne Unit]] i [[França]] (als que se sumarien [[Rússia]] i mes tart [[Estats Units]]) durant la [[I Guerra Mundial]], que se coneix com [[Triple Entente]].
211

edicions

Menú de navegació