Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
27 bytes afegits ,  12:03 5 nov 2015
m
sense resum d'edició
Llínea 18: Llínea 18:  
| atres =
 
| atres =
 
}}
 
}}
El '''pisco''' és una [[beguda alcohòlica]] de [[raïm]] destilat. En diferències quant a l'elaboració, és una beguda típica tant de la [[gastronomia del Perú]] com de [[gastronomia de Chile|Chile]]. Estos dos [[països]] mantenen una disputa sobre l'orige del ''pisco'', reclamant els dos la [[denominació d'Orige]] de la beguda. No obstant, el pisco és un producte exclusivament originari del Perú, ya que afirmar que abdós països es disputen la paternitat del "pisco", seria com dir que el Pendès i la Champanya es disputen la paternitat del "champany". Dins del districte de Pisco, part del Departament d'Ica, Perú, és a on es troba el port de Pisco, des d'a on, des de l'época colonial s'han exportat els vins i "piscos" que es produïxen en la vall d'Ica. El port i el districte, puix, donen nom al producte: el licor de Pisco, Perú. Chile no té cap port, població o regió que permeten justificar que el "pisco" és un producte originari de Chile.
+
El '''pisco''' és una [[beguda alcohòlica]] de [[raïm]] destilat. En diferències quant a l'elaboració, és una beguda típica tant de la [[gastronomia del Perú]] com de [[gastronomia de Chile|Chile]].  
 +
 
 +
Estos dos [[països]] mantenen una disputa sobre l'orige del ''pisco'', reclamant els dos la [[denominació d'Orige]] de la beguda.
 +
 
 +
No obstant, el pisco és un producte exclusivament originari del Perú, ya que afirmar que abdós països es disputen la paternitat del "pisco", seria com dir que el Pendès i la Champanya es disputen la paternitat del "champany".  
 +
 
 +
Dins del districte de Pisco, part del Departament d'Ica, Perú, és a on es troba el port de Pisco, des d'a on, des de l'época colonial s'han exportat els vins i "piscos" que es produïxen en la vall d'Ica. El port i el districte, puix, donen nom al producte: el licor de Pisco, Perú. Chile no té cap port, població o regió que permeten justificar que el "pisco" és un producte originari de Chile.
    
==Referències==
 
==Referències==
Llínea 25: Llínea 31:  
[[Categoria:Gastronomia]]
 
[[Categoria:Gastronomia]]
 
[[Categoria:Gastronomia de Chile]]
 
[[Categoria:Gastronomia de Chile]]
 +
[[Categoria:Begudes]]
 
[[Categoria:Begudes alcohòliques]]
 
[[Categoria:Begudes alcohòliques]]
 
[[Categoria:Begudes del Perú]]
 
[[Categoria:Begudes del Perú]]
107 119

edicions

Menú de navegació