Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1121 bytes eliminats ,  09:12 26 maig 2016
sense resum d'edició
Llínea 11: Llínea 11:  
És també molt utilisada en gastronomia i en dietes per aprimar-se.
 
És també molt utilisada en gastronomia i en dietes per aprimar-se.
   −
== Carchofa de Benicarló ==
+
== Vore també ==
   −
En [[Benicarló]], el cultiu d'esta planta es remonta varis sigles arrere, encara que la seua producció i comercialisació es va iniciar a mitan dels anys quaranta del [[sigle XX]]. En l'any [[1998]] es va conseguir el distintiu de Denominació d'Orige ''Carchofa de Benicarló'', per la seua excelent calitat, i en la finalitat de garantisar al consumidor l'adquisició d'un producte de molt bon sabor.
+
* [Carchofa de Benicarló]
 
  −
Des de llavors, la seua fama ha traspassat fronteres i ha aplegat també a mercats com [[França]], [[Itàlia]] i fins i tot [[Gran Bretanya]]. La ''Carchofa de Benicarló'' s'ha convertit en tota una delícia gastronòmica.
  −
 
  −
En l'actualitat l'àrea de cultiu de la ''Carchofa de Benicarló'' es repartix entre els térmens de Benicarló, [[Vinaròs]], [[Càlig]] i [[Peníscola]]. Els terrenys en pendents inferiors al 5% estan pràcticament a nivell de la mar, encara que en les zones perifèriques de l'interior hi ha una certa elevació. El clima especial fa que la varietat ''Blanca de Tudela'' adquirixca una compactació i apinyat del frut conseguint-se una gran calitat del producte.
      
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
 
* {{DGLV|Carchofa}}
 
* {{DGLV|Carchofa}}
* [http://www.alcachofabenicarlo.com/]
      
[[Categoria:Gastronomia]]
 
[[Categoria:Gastronomia]]
23 330

edicions

Menú de navegació