José Maria Ferrero Pastor

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
El mestre Ferrero

José María Ferrero Pastor (Ontinyent, 21 de diciembre de 192626 de juliol de 1987), va ser un compositor de música, valencià especialisat en música festera de Moros i Cristians.

Compositor de Musica Festera

Com a compositor s'inicià en l'any 1945 en el passodoble titulat "Ontinyent". El fet de nàixer i viure en un lloc tan marcadament fester, va ser sense dubte u dels principals factors que influïren en el Mestre Ferrero per dedicar-se casi per complet al estudi, composició i perfeccionament de la música composta per a la festa de Moros i Cristians. Considerat com el més prolífic, vanguardiste i perfeccioniste dels compositors de Música Festera, arribant una de les seues obres a estar considerada com el verdader himne de la festa, "Chimo". La seua gran passió per la festa de Moros i Cristians i la música, fa que despuix de conseguir variats premis en l'any 1972 compondrà la primera peça simfònica basada en l'història de la dominació àrap i la reconquista creant aixina el poema simfònic "Els Morocristians d’Ontinyent". Posteriorment va fer l'instrumentació de la que seria la primera Missa Festera, composta por el P. Vicente Pérez-Jorge O.F.M.

En l'any 1985 compon la seua segona obra simfònica basada en la festa, en este cas "Fantasia Muladiana". Estrenada junt en atres 4 reconeguts autors en el II Congres de la Festa de Moros i Cristians celebrat en Ontinyent eixe any.


Producció Musical

La seua producció queda resumida de la següent manera: Va compondre, 18 passodobles, 19 marches mores, 3 marches cristianes, 1 marcha fúnebre, 1 vals, 1 madrigal, 1 esbós simfònic, 1 fantasia 1 poema simfònic. Deixa incomplets una marcha cristiana i un passodoble".


Vida

Va faltar en tràgic accident de tràfic, en l'any 1987.