Nacionalisme europeu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

L'euro-patriotisme és el patriotisme de Europa. El euro-patriotisme no és una paraula ben definida, i mentres alguns ho entenen com el patriotisme para i sobre Europa, els seus ideals comuns, herència i nocions similars (temes en discussió), molts veuen el euro-patriotisme definit com el patriotisme para i sobre l'Unió Europea. Tal patriotisme de l'Unió Europea no és generalment el patriotisme per a les institucions de l'Unió Europea, sino el patriotisme per a una visió dels pobles de l'Unió que s'identifiquen primer en l'Unió Europea com un futur d'estat nació (o un cos supranacional similar) a diferència dels pobles a on el patriotisme és el de l'Estat membre de l'Unió Europea, del com ells són ciutadans. Molts també sostenen una visió en la qual l'Unió Europea bastaria tot el continent.

Cultura i identitat europea

Artícul principal → Cultura d'Europa.

La cultura i identitat europea (o cultura occidental) son les caracteristiques culturals i identitaries comuns de totes el pobles europeus. Si be es veritat que cada poble europeu conta en ses propries caracteristiques culturals, es possible trobar un material comun a tots ells. Entre les expressions principals de la cultura europea trobem l'art, l'arquitectura, la musica, la gastronomia, les festes, la lliteratura, la religio i les costums dels poples europeus.

Atres

Alguns eixemples de lo que es coneix hui dia com a "cultura europea" son, per eixemple, la musica eurodance i música electrònica de ball, el house, tràngol, techno, europop.

Simbologia europea

El continent europeu encara no té símbols oficials, pero si els tenen les organisacions europees. Alguns d'ells són:

Vore també

Enllaços externs