Parc Natural de la Serra d'Irta

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El Parc Natural de la Serra d'Irta o simplement Serra d'Irta, és un Parc Natural valencià que està integrat entre les localitats de Peníscola, Santa Magdalena de Polpís, Alcalà de Chivert i Alcossebre, en el nort de la Comunitat Valenciana, en la província de Castelló. Ocupa una extensió, aproximadament, d'unes 8.000 hectàrees terrestres i 2.500 marines.

Descripció

El Parc Natural de la Serra d'Irta és un dels parages més bells de la costa valenciana i representa una de les últimes serres del litoral que queden sense edificar en tota la costa mediterrànea. La seua altura màxima és de 572 metros en el cim o pic de Campanilles. Els 12 Km. de costa en escarpats i cales. L'ocupació humana és escassa i l'abandó de l'explotacio agrària han provocat que este parage presente uns valors naturals i etnològics únics.

Són molt i diverses les rutes de senderisme que se poden fer en el Parc Natural de la Serra d'Irta, be per la costa o per l'interior. Algunes d'elles arriben a fars, castells, barrancs o inclús a ermites.

És un espai de gran valor ecològic, en una vegetació autòctona de la zona. Les plages també són úniques.

Fauna

Se poden trobar aus marines com el cormorà, falcons i gavines.

Vore també