Valencia 2000

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Valéncia 2000»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Erro al crear miniatura: Falta archiu
Logotip de Valencia 2000.

Valencia 2000 fon una institució valencianista promoguda i presidida per l'empresari i valencianiste Francesc Domingo Ibáñez. Fundada a finals dels anys 70, serví com a plataforma aglutinadora de totes les associacions, institucions i partits del moviment valencianiste. De caràcter nacionaliste moderat, oberta a les diferents corrents del valencianisme i a la societat valenciana, tingué molta activitat i repercussió en la societat valenciana a lo llarc de la década dels 80 del sigle XX, per a acabar desapareixent més tart, quan el seu president faltà.

En l'any 1987 i a iniciativa de Valencia 2000, es creà la candidatura electoral Coalició Electoral Valenciana en un intent d'aglutinar a les distintes sensibilitats valencianistes i a tot el centre i centre-dreta valencià en un únic partit polític d'ideologia pròxima al centre polític. D'alguna manera Coalició Electoral Valenciana volia arreplegar en un únic partit tots els vots del valencianisme d'Unio Valenciana, i de centre i centre-dreta de el restant de partits (AP, CDS i UCD), un poc a l'estil de l'actual Coalición Canaria o de CiU. L'idea era bona pero l'intent fon fallit i el partit o coalició desapareixeria poc més tart.

Valencia 2000 organisava conferències, taules redones, reunions i activitats, editant també vàries publicacions i llibres.

Galeria fotogràfica

Bibliografia

  • "¿Es possible una Convergencia Social i Política Valenciana?" VVAA. Edita: Associació Cultural Valencia 2000. Valéncia, any 1985. ISBN 84-398-4974-5. Depòsit Llegal: V-1719-1985.


Enllaços externs